Intri în drum, repari

29/09/2017

Intervenţiile firmelor de gaz, apă-canalizare din Piatra Neamţ, pe arosabil, lasă, deseori, drumul impracticabil. În apropierea sezonului rece, primarul Dragoș Chitic i-a convocat, într-o întâlnire la sediul primăriei, pe reprezentanții furnizorilor de utilități din Piatra-Neamț. Tema întâlnirii a constituit-o refacerea străzilor după intervenția la avarii sau la lucrări de investiții, spune un comunicat de presă al Primăriei Piatra Neamţ.
La aprobarea proiectului de reabilitarea și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și a rețelelor apă uzată din Piatra Neamt primăria a impus condiția ca întreaga bandă de circulație a carosabilului să fie refăcută, nu doar porțiunea afectată de lucrări.
În ședința de Consiliu Local, primarul Dragoș Chitic va propune extinderea acestei condiții la toate tipurile de rețele, după cum urmează:
„Pentru lucrările de investiții ale rețelelor edilitare, extinderi, modernizări sau înlocuiri care se realizează cu afectarea rețelei stradale a municipiului este obligatorie refacerea carosabilului pe toata lățimea benzii / benzilor de circulație care au fost afectate de lucrările de săpătură.”
„Cred că este o măsură necesară, am reușit să facem ca străzile din oraș să se prezinte în condiții bune, lucru pe care îl vom realiza și în perioada următoare și nu vrem să mai permitem nimănui să le distrugă. Vă invit doar să ne reamintim cum arătau străzile din oraș după intervențiile Strabag și după POS- ul 1 derulat de APASERV și cred că nu mai putem permite așa ceva. Sprijinim investițiile proprietarilor de rețele, dar fără să fie afectată imaginea străzilor, calitatea acestora și confortul participanților la trafic” a susținut Dragoș Chitic în cadrul întâlnirii.