Îngheţ la sol în noaptea dintre ani

29/12/2013

xxxfrig

Va fi frig la cumpăna dintre ani, prevestesc meteorologii. De exemplu, la Piatra Neamţ mercurul din termometre va coborî până la minus 3 grade Celsius. Totuşi, în prima zi a noului an, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Ziua, cerul va fi mai mult acoperit, iar mercurul din termometre va urca până la 5 grade Celsius.

Rămâne de văzut, cum timpul se va manifesta şi în celelalte zone ale judeţului, unde ieri la amiază se înregistrau diferenţe majore de temperaturi în funcţie de altitudine. Atipic însă, la ora 14 la Roman era îngheţ la sol, iar pe masivul Ceahlău timpul semăna a primăvară: 6 grade Celsius.

Dar în oraşul de sub poalele Pietricicăi era frig. Se înregistra doar un grad Celsius. Surprinzător sau nu, târgnemţenii s-au bucurat de o vreme caldă, cu o maximă în termometre de până la 7 grade Celsius. Până sâmbătă, nu se vor întrezări schimbări importante în aspectul timpului. Ziua, temperatura aerului va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade Celsius. Sâmbătă şi duminică vor cădea precipitaţii mixte.

V. ANDRIEŞ