Începe etapa națională a concursului Comper 2017

19/05/2017

În data de 22 mai va începe Etapa națională a concursului Comper 2017, cu proba de comunicare, limba română. Testele se vor da până pe 25 mai, în funcție de fiecare clasă. Examenul Comper la matematică este programat pentru 29 mai, urmând ca testele să aibă loc până pe data de 6 iunie.

Etapa Națională a Concursului Școlar Național Comper-Comunicare se va susține on-line, în săptămâna 22-26 mai 2017, în prima zi fiind programată clasa I. Pe 23 mai vor da examenul clasele a II-a, apoi pe 24 mai clasele a III-a și a IV-a, urmând ca, pe 25 mai, să fie testați elevii claselor V-VIII.

26 mai 2017 va fi „ziua de rezervă“, în care elevii claselor I-VIII, calificați la etapa națională Comper-Comunicare, care nu au susținut testul on-line în ziua stabilită de concurs pentru clasa lor, vor putea susține testul. Desigur, vor fi subiecte diferite de cele inițiale!

Etapa Națională a Concursului Școlar Național Comper-Matematică se va susține tot on-line, în săptămâna 29 mai – 7 iunie 2017, prima fiind clasa I. Apoi, pe 30 mai – clasa a II-a, pe 31 mai clasele a III-a și a IV-a, pe 6 iunie clasele a V-a și a VI-a, VII-a și a VIII-a . În intervalul 1-5 iunie va fi o mini-vacanță, având în vedere că ziua de 1 iunie este declarată liberă, fiind Ziua Copilului, iar 2 iunie pică într-o vineri și Guvernul va stabili că nu se vor face ore nici atunci.

7 iunie 2017 va fi „ziua de rezervă“ în care elevii claselor I-VIII, calificați la etapa națională Comper-Matematică, absenți la testul on-line în ziua stabilită de concurs pentru clasa lor, vor putea susține testul.

Geanina NICORESCU