Incendiu la o gospodărie lovită de fulger

22/09/2017

Vijelia însoţită de tunete şi fulgere din seara de 20 septembrie nu a fost lipsită de urmări. La ora 23.06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Moldoveni.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi şase pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Moldoveni.

În urma evenimentului au ars acoperişul unui grajd, confecţionat din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, elemente de tâmplărie şi cca. 300 kg porumb boabe. Pompierii au stabilit că sursa probabilă a aprinderii a fost trăsnetul.

  • Pompierii au stăvilit flăcările după 3 ore

Pe la ora 4 dimineaţa, pompierii au avut o nouă intervenţie, de astă dată pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o locuinţă particulară în localitatea Vânători Neamţ, str. Şcoala Veche. Potrivit ISU Neamţ, pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vânători Neamţ. Lupta cu flăcările a pompierilor tîrgnemţeni a durat aproximativ 3 ore.

În urma evenimentului au ars acoperişul locuinţei, confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din draniţă şi tablă tip ţiglă, cu o suprafaţă de aproximativ 250 mp., o anexă, confecţionată din lemn cu învelitoare din draniţă şi plăci de azbociment, cu o suprafaţă de 150 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Geanina NICORESCU