Incendiator reținut de polițiști, la Războieni

12/04/2017

 

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au reținut, ieri, un bărbat de 33 de ani, din Războieni, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de amenințare, distrugere și nerespectarea hotărârii judecătorești în formă continuată. „Acesta este cercetat pentru faptul că în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2017 ar fi incendiat un autoturism care era parcat pe DJ 208G, după ce, anterior, și-ar fi amenințat fosta soție“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Mai mult, bărbatul avea ordin de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț, prin care nu avea voie să se apropie de fosta soție și de casa acesteia. Pentru că a încălcat o hotărâre judecătorească și pentru că i-a dat foc mașinii fostei soții, el a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, și va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

*Un pietrean a încălcat ordinul de protecție și este reținut

Un bărbat de 40 de ani, din Piatra Neamț, a fost reținut, miercuri, 11 aprilie, de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț pentru încălcarea hotărârii judecătorești.

Pe numele bărbatului era emis un ordin de protecție, dar acesta a încălcat în mai multe rânduri obligațiile de a nu lua legătura cu membrii familiei. În urma documentării activității, polițiștii l-au reținut pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea hotărârii judecătorești în forma continuată, a mai precizat sursa citată. El a fost încarcerat în arestul IPJ Neamț și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive. (C.I.)