Imediat după vacanță încep olimpiadele de educație civică, logică și psihologie

06/01/2017

Au mai rămas doar câteva zile până la desfășurarea etapei locale a olimpiadelor de educație civică (clasele a III-a și a IV-a), cultură civică (clasele a VII-a și a VIII-a), logică, psihologie, economie, sociologie și filosofie (învățământ liceal). Cadrele didactice care predau discipline socio-umane au primit deja indicații de la Inspectoratul Școlar Județean Neamț cu privire la calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare a olimpiadei de științe socio-umane. Trebuie menționat că pentru anul școlar 2016-2017 rămâne valabil Regulamentul transmis prin adresă a ISJ Neamț încă din noiembrie 2016, iar perioadele de desfășurare a competiției sunt: 20-27 ianuarie 2017 etapa locală, 11 martie etapa județeană, iar etapa națională este programată pentru perioada 24-28 aprilie 2017 la Hunedoara.

Elevii din Piatra Neamț care s-au înscris la olimpiada de cultură civică și educație civică se vor prezenta, pe 20 ianuarie 2017, pentru etapa locală, la Școala Gimnazială „Nicu Albu“, cei din zona Roman – la Școala gimnazială „Mihai Eminescu“, târg-nemțenii vor merge pentru etapa locală la Liceul „Vasile Conta“ din Târgu Neamț, iar pentru zona Bicaz a fost desemnat de ISJ Neamț centru de concurs Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz. Elevii din Roznov vor merge la Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu“ Roznov.

Durata competiției este de două ore pentru elevii din învățământul primar și gimnazial. Rezultatele se vor afișa în ziua concursului, la sediul unităților școlare organizatoare, urmând ca eventualele contestații să se primească la secretariatele școlilor organizatoare luni, 23 ianuarie 2017, în intervalul orar 8-12. În aceeași zi vor fi afișate și rezultatele finale.

Centrele de concurs pentru unitățile liceale, pentru disciplinele socio-umane, sunt la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Geanina NICORESCU