„Ilegalităţile” acuzate de consilierul local Eugen Cobzaru de la Săbăoani sunt perfect legale

09/09/2014

raspuns cobzaru În urma protestului declanşat de consilierul local Eugen Cobzaru, de pe data de 1 septembrie, în faţa Instituţiei Prefectului Judeţul Neamţ, specialiştii care verifică legalitatea actelor au trecut la treabă. Şi, deşi Eugen Cobzaru acuza conducerea Primăriei Săbăoani că a concesionat ilegal 4,5 hectare de teren către o firmă privată, acest lucru nu pare a fi adevărat.

„Este vorba despre 4,5 hectare de teren, concesionat fără licitaţie. Se prevalează de un articol de lege şi păşunea a fost concesionată fără licitaţie la o firmă la care lucrează bărbatul doamnei primar. Păşunea este a cetăţenilor, au documente de la cadastru. În martie 2014 în Consiliul Local s-a aprobat un studiu de oportunitate, iar la prefectură l-au trimis modificat. Am sesizat la Prefectură, la Poliţie şi ei nu fac nimic”, a spunea consilierul de Săbăoani, Eugen Cobzaru pe 1 septembrie.

Eugen Cobzaru a fost primit de subprefectul judeţului Neamţ, Gheorghe Neculae. Acesta i-a promis lui Cobzaru că va verifica  dacă hotărârile prin care s-a concesionat respectiva suprafaţă de teren sunt legale sau nu.

Verificările s-au încheiat, iar Eugen Cobzaru a fost anunţat oficial despre faptul că actele emise de Consiliul Local Săbăoani, în baza cărora s-a concesionat respectiva suprafaţă de teren sunt perfect legale.

„Referitor la aspectele prezentate de dumneavastră în cadrul acţiunii de protest organizată luni, 1 septembrie în faţa Instituţiei Prefectului judeţul Neamţ, vă comunicăm următoarele: obiecţiunile şi observaţiile formulate de dvs., cu privire la actul administrativ considerat ilegal, au primit răspunsuri, argumentate juridic, în cadrul corespondenţelor noastre cu nr. 4028/10.06.2014, 4428/11.06.2014 şi 4172/11.06.2014; conform celor stabilite, am analizat întreaga documentaţie care a stat la baza emiterii hotărârii Consiliului Local, pusă în discuţie de dvs.; faţă de datele şi actele analizate, ne menţinem punctele de vedere cu privire la legalitatea hotărârii şi la celelalte aspecte prezentate de dumneavostră.”, se arată în răspunsul oficial adresat consilierului Cobzaru.

Consilierul de Săbăoani, Eugen Cobzaru este cunoscut pentru protestele sale îndreptate împotriva autorităţilor publice judeţene sau asupra autorităţilor juridice. Cobzaru a devenit cunoscut pentru protestul său faţă de mai mulţi reprezentanţi ai Justiţiei nemţene, când a stat cocoţat pe un stâlp al instalaţiei de nocturnă a Stadionului Ceahlăul din Piatra Neamţ, strigând „încetaţi cu mafia şi corupţia”.

 

Irina ŞTEFĂNESCU