Iarna își arată „colții“

08/04/2017

*Ieri la amiază, la ora 12, pe masivul Ceahlău erau minus 6 grade Celsius *La aceeași oră, la Piatra Neamț și Târgu Neamț, temperatura aerului nu trecea de 6 grade Celsius

Vremea este schimbătoare. De la soare și cald, ieri, în județul Neamț a plouat și a fost destul de rece. Până în această dimineață, la ora 9, județul Neamț se află sub informare meteo de precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului.
Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, vor fi precipitații mai ales în regiunile nordice, estice și centrale, precum și la munte, unde se vor cumula cantități de 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp. Vor fi ploi, mai ales averse și se vor semnala descărcări electrice, iar în Maramureș și Transilvania, începând cu dimineața zilei de vineri (7 aprilie) temporar precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale de până la 50…60 km/h.
În cursul nopților de vineri spre sâmbătă (7/8 aprilie) și sâmbătă spre duminică (8/9 aprilie) se va produce brumă local în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și pe arii restrânse în rest.
Ieri la amiază, la ora 12, la Piatra Neamț și Târgu Neamț erau câte 6 grade Celsius. La Roman se înregistrau 5 grade Celsius. Pe masivul Ceahlău era chiciură și minus 6 grade Celsius. Tot acolo, grosimea stratului de zăpadă măsura 26 de centimetri.

V. ANDRIEȘ