Gravidă în comă de la metilic

12/05/2013

* Medicii au dus-o cu elicopterul la Iaşi, dar sunt sceptici în privinţa şanselor ei de supravieţuire

* Dacă va scăpa cu zile, femeia va rămâne oarbă şi cu grave probleme renale

O femeie în vârstă de 34 de ani, însărcinată în luna a IV-a, se află în pericol de moarte după ce a băut alcool metilic. Echipajul ambulanţei care s-a deplasat la solicitare în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Goşmani, a fost anunţat, iniţial, că femeia suferă de dureri abdominale din cauza sarcinii, însă au găsit victima în stare de inconştienţă, inertă, cu mâinile înţepenite.

„Femeia se afla în stare foarte gravă, iar cea mai bună soluţie pentru o intervenţie rapidă la o clinică de specialitate, având în vedere intoxicaţia cu metanol, a fost să o trimitem la Iaşi cu elicopterul”, ne-a declarat dr. Letiţia Damoc, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Primarul comunei Români, Manole Ciobanu, ne-a spus, ieri, că va face o anchetă socială pentru a vedea în grija cui vor rămâne cei 4 copii minori ai gravidei, în perioda în care aceasta va sta în spital: „Din câte ştiu, femeia trăieşte cu cineva în concubinaj şi are 4 copii. Sunt beneficiari de ajutor social, vai de ei. Pe noi ne interesează soarta minorilor şi vom lua în calcul ambele situaţii, în care mama lor revine în familie sau nu…”.

Pronosticul medicilor este rezervat în privinţa femeii care, voluntar sau nu, a înghiţit o cantitate mare de metanol. Dacă, prin excepţie, va scăpa cu viaţă, gravida va rămâne cu sechele care-i vor complica şi mai mult viaţa. Ea riscă orbirea şi afectarea ireversibilă a rinichilor.