Fotbaliștii de la CSM Ceahlăul se reunesc pe 16 ianuarie

11/01/2017

Vacanța de iarnă, de aproximativ 5 săptămâni, a fotbaliștilor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, își consumă săptămâna aceasta ultimele zile. Principalul Toader Șteț, împreună cu colegii, Vali Avădanei, Lidi Chertic și Florin Anton, acesta din urmă antrenor cu portarii, au stabilit ca reunirea lotul după vacanța de iarnă să aibă loc luni, 16 ianuarie, de la ora 11, la stadionul Municipal din Piatra Neamț. După reunire și un prim antrenament, tinerii fotbaliști pietreni vor efectua vizita medicală pe plan local, după care vor continua pregătirile la Piatra Neamț, pe terenul sintetic, până pe data de 3 februarie. În perioada, 4-13 februarie, Lupei și compania vor efectua un cantonament centralizat de 9 zile în stațiunea Sovata, axat în primul rând pe pregătirea fizică, dar nu vor lipsi nici antrenamentele cu mingea. Se va reveni apoi în localitate unde, pe lângă antrenamentele locale, vor începe și seria jocurilor amicale cu formații din zonă.

La reunire vor fi prezenți cei 19 jucători din lot, pe care CSM Ceahlăul s-a bazat și în prima parte a campionatului. Aceștia sunt Marius Chelaru, Alexandru Cotună și Eduard Chiruță – portari, Marius Catrinoi, Adrian Roșu, Alexandru Smău, Cosmin Rotaru și Mihnea Albu – fundași, Eduard Butunoi, Leonard Arghir, Șerban Ștefănoaia, Sorin Pintilie, Ștefan Ungureanu și Cristi Barb – mijlocași, Ioan Zaharia, Vasile Lupei, Andrei Apostol, Andrei Mateciuc și Robert Vasile – atacanți.

Media de vârstă a lotului pietrean este de 18 ani și jumătate, cea mai mică de la nivelul ligii a cincea, iar jucătorii cei mai în vârstă sunt Cosmin Rotaru și Andrei Apostol, ambii având 20 de ani. „Am decis să ne reunim la jumătatea lui ianuarie, cred că vacanța a fost suficientă pentru băieți și sunt convins că sunt dornici să revină la pregătiri. Îmi doresc în această perioadă de pauză să mai completăm lotul, pentru că numeric nu sunt mulțumit față de ceea ce îmi doresc eu. Suntem în discuții cu o serie de tineri din zonă, jucători de la Liceul cu Program Sportiv, pe asta ne axăm în primul rând, pe tineri. Ne interesează și fotbaliști de la liga a patra, avem și aici câteva idei, dar acești jucători ni-i dorim în primul rând să întărim lotul pentru sezonul viitor. Consider că în această perioadă ne vom completa lotul și vom ajunge la 23, 24 de fotbaliști. Ne vom pregăti pe plan local, iar conducerea ne-a pus la dispoziție și un stagiu la Sovata, unul binevenit pentru tinerii noștri jucători în această perioadă, care pot să acumuleze. Sperăm să nu avem probleme cu accidentările și să ne desfășurăm programul de pregătire de iarnă așa cum l-am stabilit“, a declarat principalul Toader Șteț.

Deocamdată, AJF Neamț nu a stabilit data de începere a returului la liga a cincea, însă cel mai probabil acesta va debuta după jumătatea lunii martie. O decizie în acest sens se va lua până la finele săptămânii, a spus principalul de la CSM Ceahlăul.

Obiective atinse în 2016

Nou înființatul club CSM Ceahlăul a început perfect sezonul la liga a cincea și a avut un parcurs excelent în cele 10 meciuri oficiale, 8 în campionat și două în Cupa României. Tinerii fotbaliști pietreni au câștigat toate cele 10 partide oficiale, sunt lideri în clasamentul seriei a doua și sunt calificați în turul al treilea al Cupei României. Trupa pietreană este cu un pas în liga a patra, nu are adversar la nivelul la care evoluează, iar pentru antrenorul Toader Șteț obiectivele pe care și le-a stabilit în vară s-au îndeplinit în prima parte a campionatului. „E clar că rezultatele sunt cele care ne-au interesat în primul rând, iar din acest punct de vedere suntem foarte mulțumiți. Sunt de asemenea mulțumit că într-un timp foarte scurt, acești tineri jucători au înțeles ceea ce le-am cerut și au respectat în totalitate dorințele mele, în primul rând de ordin tactic. Pe lângă rezultate, sunt foarte mulțumit și de jocul prestat, deși sunt tineri au dat dovadă de mare maturitate în evoluții și ne dorim foarte mult ca aceste evoluții să fie la fel și la niveluri superioare. Un alt aspect important pentru noi este acela că am readus spectatorii în număr cât mai mare la stadion, asta ne-am dorit, și suntem mulțumiți că prin rezultate și evoluții, lumea începe să fie din nou alături de noi. Suntem mulțumiți și de latura financiară, cei care au preluat acest club s-au achitat în totalitate de promisiuni, nu am avut niciun fel de probleme în acest sens, jucătorii și-au primit la timp salariile și sperăm ca acești oameni să fie alături de noi și pe viitor. E un aspect foarte important în aceste momente grele să ai o stabilitate financiară, iar noi nu ne putem plânge“, a mai concluzionat Toader Șteț.

CSM Ceahlăul este lider în seria a doua a ligii a cincea, are maximum de puncte, 24, și va susține primul meci oficial din retur, pe teren propriu, cu Stejarul Țibucani.

„Vrem să formăm o echipă competitivă pentru liga a treia“

Pe lângă formarea unei noi echipe de fotbal la Piatra Neamț, după înființarea clubului CSM Ceahlăul, antrenorii Toader Șteț, Vali Avădanei, Lidi Chertic și Florin Anton au în perspectivă și un obiectiv care se întinde pe durata a aproximativ 2 ani de zile. Aceștia vor să creeze o formație competitivă la Piatra Neamț, care în 2 ani să promoveze în liga a treia, iar acolo să se bazeze tot pe jucătorii crescuți în curtea proprie. De asemenea, Toader Șteț și colegii lui vor să crească jucători de valoare, care într-un timp cât mai scurt să fie curtați de cât mai multe echipe și să ajungă la cluburi importante din România. „Obiectivele pentru 2017 sunt în primul rând să avem continuitate în rezultate și să formez o echipă pentru anii următori, până la liga a treia. Îmi doresc să nu avem probleme după promovări, în sensul în care să nu modificăm foarte mult lotul cu care am promovat. Vrem să ne bazăm pe același nucleu și în eșaloanele superioare, eventual cu mici întăriri. Mai e mult până acolo, dar toate acestea trebuie făcute din timp și de aceea căutăm încă de pe acum să ne formăm un lot competitiv. Vrem să creștem și fotbaliști valoroși, care să fie curtați de alte echipe din țară, pentru că așa ne putem și autofinanța. Până acum sunt mulțumit că băieții mi-au înțeles mesajul și, dacă vor pune în continuare în practică indicațiile noastre, toți vom avea câștig de cauză“, a încheiat Toader Șteț.

 

Handbal

CSM Roman joacă restanța de la Cisnădie

Etapa a 12-a a Ligii Naționale feminine programează astăzi ultimul meci, cel dintre Măgura Cisnădie și CSM Roman, confruntare care ar fi trebuit să aibă loc duminică, dar care a fost amânată din cauza drumurilor blocate din țară. Între timp, fetele de la Roman s-au mai recuperat după virozele respiratorii de la începutul anului, iar antrenorii Gheorghe Covaciu și Viorel Lazăr se va putea baza pe tot lotul la partida de la Cisnădie. CSM Roman este favorită la victorie, în primul rând datorită lotului superior, dar și al palmaresului mai bogat, însă va avea parte de un duel dificil în fața unei echipe care joacă bine acasă. Meciul din Ardeal are ca oră de start, ora 15, și va fi arbitrat de cuplul, Stark-Ștefan, din București și Prahova.

Până acum, în etapa a 12-a s-au jucat doar două meciuri, Corona Brașov – Universitatea Cluj 28-32 și CSM Bistrița – HC Zalău 27-28.

Partidele dintre HCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și Unirea Slobozia – Danubius Galați s-au disputat aseară, iar SCM Craiova și CSM București au stat, după ce Cetate Deva și CSM Ploiești s-au retras din competiție.