Fotbal: Mini-fotbalişti, maxi-campioni

02/04/2013

* Şcoala 2 este campioana oraşului la ONSŞ, clasele I-IV

Şcoala nr. 2 Piatra Neamţ a câştigat etapa municipală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la clasele I-IV. Întrecerile finale s-au desfăşurat vineri, la Şcoala 5, participantă, de asemenea, în competiţie. Disputa a fost echilibrată, iar departajarea s-a făcut la golaveraj. Al Şcolii numărul 2 a fost pozitiv, astfel că echipa pregătită de prof. Eduard Archir a devenit campioana oraşului şi îl va reprezenta la etapa judeţeană. Câştigătoarea a pierdut primul meci, 3-4, în faţa Şcolii 3 (prof. Alexandru Rusu), dar l-a câştigat pe următorul, contra gazdelor, cu 6-2. Echipa Şcolii 5 (prof. Ionuţ Ştefănescu, Yany Almăşanu şi Radu Pascu) a învins-o pe cea a Şcolii 3 cu 5-2 şi s-a clasat a doua.

Pe lângă protagoniştii celor 3 echipe, competiţia a fost plină de nume cunoscute din fotbal şi sport. Meciurile au fost arbitrate de fostul fotbalist al Ceahlăului, Costel Ilie, actualul antrenor secund, care a avut în public doi colegi de club, Florin Anton şi Codruţ Domşa, prezenţi în calitate de părinţi.

Întrecerile au fost organizate de antrenorul Constantin Pancu, preşedintele comisiei judeţene de fotbal, iar promovarea micilor fotbalişti şi a marilor lor fapte se datorează profesorului Mihai Mantea.