Forțe de intervenție ale ISU Neamț deplasate la Brăila și Buzău

08/01/2017

Cinci militari de la Detașamentul de pompieri Roman au fost mobilizați în sprijinul cadrelor inspectoratelor de urgență din Brăila și din Buzău. Militarii acționează de vineri cu autoșenilata din dotarea Inspectoratului pentru Situații de urgență Neamț și cu o autospecială de frezat multifuncțională.

Efectele iernii sunt mult mai grave în partea de sud-est a țării și în baza planurilor de intervenție s-a dispus trimiterea unor echipaje cu utilaje pentru a da o mână de ajutor colegilor care acționează în aceste județe. „De vineri, 6 ianuarie 2017, au fost detașați pentru intervenții 3 subofițeri cu autoșenilata în sprijinul ISU Brăila și 2 subofițeri cu autospeciala tip freză multifuncțională în sprijinul ISU Buzău“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Militarii romașcani rămân în misiune atâta timp cât este nevoie de ei. Meteorologii au emis atenționări cod galben de ninsori, ger și viscol până duminică, 8 ianuarie, ora 22, în toată jumătatea de nord-est a țării.

Cristina IORDACHE