Festivalul Național de Arte pentru Liceeni LicArt, ediția a 16-a

03/01/2017

*Finaliștii vor fi invitați în Tabăra de Creație LicArt, ce va avea loc în perioada 21-27 aprilie 2017

Până pe data de 19 martie, liceenii nemțeni au ocazia să participe la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni LicArt, cel mai mare concurs din România, organizat de Clubul Nouă ne Pasă, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Tineretului.

Festivalul este deschis tuturor elevilor pasionați de poezie și artă fotografică, înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar acreditată, în clasele IX-XII. Pentru a participa la competiție, liceenii trebuie să-și creeze un cont de participant pe site-ul concursului și să înscrie în concurs un text sau o fotografie. Până la sfârșitul competiției, elevii au dreptul de a înscrie câte un text sau câte trei fotografii pe săptămână, la una sau la ambele secțiuni – Poezie și Fotografie (categoriile alb-negru, portret și diverse).

La prima secțiune a concursului se vor accepta doar poezii scrise în limba română, cu diacritice. Înscrierea unui text care nu aparține concurentului sau care conține părți copiate va duce la descalificarea acestuia. La secțiunea „Fotografie“, concurenții își vor putea înscrie creațiile la una, două sau toate trei categoriile: fotografie digitală alb-negru, fotografie digitală portret și fotografie digitală cu tematică diversă. Orice concurent poate participa atât la secțiunea „Poezie“, cât și la secțiunea „Fotografie“. Detalii suplimentare pot fi obținute la adresa www.licart.ro.

În ultimii 15 ani, concursul LicArt a reunit zeci de mii de liceeni care au avut posibilitatea să-și măsoare forțele artistice, să-și evidențieze talentul și să fie apreciați de personalități remarcabile ale artei și culturii românești.

Totodată, LicArt a stimulat simțul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci și prin oferirea, la finalul fiecărei ediții, a unor premii deosebite sau a posibilității de a participa la work-shop-uri susținute de profesioniști.

Finaliștii vor fi invitați în Tabăra de Creație LicArt, ce va avea loc în perioada 21-27 aprilie 2017. În cadrul acesteia vor fi anunțați și premiați câștigătorii concursului.

Anul trecut, peste 1.500 de liceeni din întreaga țară au participat la festival, valoarea premiilor depășind 15.000 de lei.

Irina NASTASIU