Fără patimă, despre susținerea omului de cultură Adrian Alui Gheorghe

10/05/2017

Evitând derapajele în explicații și acuzații politice, socotim necesar să ilustrăm solidaritatea pe care a reușit să o genereze, începând de ieri, 10 mai, un fapt din planul vieții administrative și culturale a județului Neamț: evaluarea sub nota 7 și, apoi, destituirea directorului Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, omul de cultură Adrian Alui Gheorghe.

Vom reda, fără intervenții subiective, o petiție de susținere lansată în mediul on-line și, de asemenea, un text semnat chiar de Adrian Alui Gheorghe. În plus, nu facem decât o simplă trimitere la susținerea publicată deja de Varujan Vosganian și la cea așteptată de la Nicolae Manolescu.

Ziarul „Ceahlăul“ n-ar trebui să uite că Adrian Alui Gheorghe, indiferent unde și în ce raporturi s-ar afla, a fost unul dintre cei care i-au dat viață, hrănindu-l cu truda lui mulți ani, atât înainte de 1989, cât și după, în noua serie, care continuă și astăzi. În acest fel, este o datorie de onoare, dacă nu să îl susținem, măcar să consemnăm cele ce se petrec în legătură cu Adrian Alui Gheorghe. (M.B.)

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU 11/05/2017 la 11:23 -

  Regretul este mare si relatarea asijderea. De ce dam in oamenii de cultura? Am intrat din Atlanta pe site-ul Bibliotecii si am fost uimita de actiunile si intreprinderile institutiei aflate sub indrumarea omului de cultura Adrian Alui Gheorghe.
  Oare s-au publiucat criteriile de examinare si de notare dar si de demitere ale poetului si Directorului BJ?

  Ar fi de dorit. Politicile de orice fel nu ar trebui sa afecteze bunul mers al cetatii.
  Sustin fara un pas inapoi reinstalarea lui pe pozitia avuta. Inca odata, ne stiind criteriile deciziei si nici o alta informatie legata de aceasta, consider o mare pierdere pentru Piatra Neamt.

  Cu respect, Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU
  Fulbright Scholar, Presedinte si Fondator UNIFERO Inc.
  University of Virginia Instrutor (USA)
  University of Jeddah Lecturer (Saudi Arabia)