Familie zdrobită cu mașina de un șofer beat, care a văzut popice în loc de oameni

28/12/2016

*Tatăl și unul dintre copilași au murit, iar mama și celălalt băiețel sunt în stare foarte gravă * Conducătorul auto a fost arestat

Întreaga comunitate din Bodești este siderată după tragedia care s-a abătut asupra unei familii tinere din localitate. Cu doar două zile înainte de Crăciun, un șofer beat a lovit în plin, cu mașina, o familie cu doi copii care se deplasa pe carosabil, pe aceeași direcție de mers, împrăștiindu-le trupurile precum popicele. În impactul deosebit de violent, băiețelul în vârstă de 4 ani a murit, tăvălit sub roțile mașinii ucigașe, iar frățiorul lui, de 9 ani, a suferit fractură de bază de craniu. Tatăl copiilor, în vârstă de 34 de ani, a supraviețuit până la spital, cu coastele zdrobite și ruptură de splină, însă tot efortul medicilor de a-i salva viața au fost zadarnice. Mama celor mici, în vârstă de 32 de ani, are bazinul fracturat și traumatism cranian forte, supraviețuind ca prin minune impactului nimicitor. În prezent, femeia se zbate pentru viață pe un pat de spital, la Piatra Neamț, în timp ce băiețelul care i-a mai rămas pe lume este ajutat de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„În ziua de 23 decembrie, în jurul orei 19.45, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe DJ 155 G, în interiorul localității Bodeștii de Jos. Din primele cercetări a rezultat că, în timp ce un tânăr de 27 de ani, din localitate conducea un pe DJ 155G, având direcția de mers Bodeștii de Jos – centrul localității, a surprins și accidentat un grup de pietoni, care se deplasau pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers. În urma impactului toate cele patru persoane au fost transportate la Spitalul Județean Neamț în vederea acordării de îngrijiri medicale, ulterior două dintre aceste, un bărbat de 34 de ani și un minor de 4 ani, au decedat“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Potrivit IPJ Neamț, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul de 27 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, iar instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Geanina NICORESCU