„Extraordinară“ cu eșec, la Consiliul Local Piatra Neamț

11/04/2017

Plasate pentru a treia oară într-o ședință de Consiliul Local, cele trei proiecte care vizează, în formulări diferite, preluarea Pieței Centrale de către CMI Urban, nu au trecut de majoritatea consilierilor locali.

Propuse tot de primarul Dragoș Chitic, proiectele au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE-PMP, pe motiv că aleșii acestei alianțe post-electorale au de adus modificări la caietul de sarcini.

Deși se aștepta la votul de ieri, primarul Dragoș Chitic a răspuns că nu consilierii se ocupă de caietul de sarcini, însă Victor Marghidan a precizat faptul că ei pot aduce amendamente.

În cele din urmă, se pare că Piața va fi scoasă la licitație și nu va fi predată temporar nimănui.
Un alt proiect al primarului care a căzut este cel privind refacerea cabinetului propriu, din care i-au fost luați 3 consilieri și administratorul public. În schimb, față de cele doar 15 milioane primite pentru Festivalul Curții Domnești, a reușit să mai primească încă 10, deși se mai cereau încă 15, ca în proiectul respins în ședința precedentă.

Turneul de box a primit banii, dar nu fără înțepături, de data aceasta din partea liberalilor, care au întrebat câți boxeri sunt din Piatra Neamț. Am spune că la felul în care au decurs ședințele de Consiliu Local în ultimul timp, ar fi trebuit să-și dea seama câți sunt. (M.O.T.)