Expoziție semnată Dumitru Bezem, la Biblioteca Județeană

20/10/2015

Dumitru Bezem, octombrie 2007Mâine la ora 13.00, va avea loc, în Sala „Cupola“ a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“, vernisajul expoziției „Timpul, anotimpul și culoarea“, ce reunește 30 de lucrări ale artistului plastic nemțean Dumitru Bezem.

Lucrările expuse fac parte din colecția particulară a familiei Elena și Vasile Pleșca și reprezintă „secvențe plastice“ din diverse perioade de creație ale artistului.

„Pictura lui Dumitru Bezem are stil, are culoare, are frumusețe, are caracter. Faptul că lucrările sale se găsesc în număr mare în colecții particulare dovedește gradul de atractivitate, investiția de suflet resimțită de adevărații iubitori de artă. Lăudăm gestul generos al familiei Elena și Vasile Pleșca prin care a găsit de cuviință să scoată în public lucrări din colecțiile personale, e un semn că frumusețea artei trebuie împărtășită pentru a spori. Expoziția în sine e și un gest făcut de prietenii colecționari lui Dumitru Bezem la aniversare“, a spus Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene.

Despre timpul, anotimpurile și culorile lui Dumitru Bezem vor vorbi Emil Nicolae, Ștefan Potop și Vasile Pleșca.

În același timp, o amplă expoziție personală Dumitru Bezem, cu lucrări aparținând autorului, poate fi vizitată la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel“ Piatra Neamț. Acestea din urmă sunt disponibile și spre achiziționare.

Irina NASTASIU