Explozie într-un bloc din Roman

16/10/2014

explozie_resizeO bubuitură teribilă a băgat, miercuri dimineaţa, spaima în locatarii dintr-un bloc de pe strada Tudor Vladimirescu, din Roman. Vecinii apartamentului de la etajul II, acolo unde s-a produs deflagraţia, au ieşit cu teamă din case ca să vadă ce s-a întâmplat şi totodată au sunat la 112. Uşa apartamentului era smulsă de suflul exploziei şi proprietarii panicaţi.

Pompierii romaşcani au sosit rapid la locul exploziei şi au intervenit mai întâi pentru eliminarea pericolelor de incendiu şi alte explozii.

„La ora 9,20, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că s-a produs o explozie la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de pe Aleea Tudor Vladimirescu, municipiul Roman”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ. „Echipajul format dintr-un ofiţer şi şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman s-au deplasat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi au acţionat pentru oprirea alimentării cu energie electrică şi cu gaz a imobilului şi au asigurat măsurile P.S.I., cât timp echipa specializată a efectuat verificări şi a luat măsurile de siguranţă pentru locatari”, a mai spus ofiţerul de presă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în explozie, echipa de intervenţie stabilind că este vorba despre o sobă de teracotă alimentată cu gaz care a explodat, suflul producând spargerea uşii de la intrare. Proprietarii erau în camera alăturată când s-a produs deflagraţia şi astfel nu au păţit leziuni.

Cristina IORDACHE