Evaluarea la matematică a speriat aproape 250 de elevi de clasa a II-a

13/04/2017

Elevii claselor a II-a au încheiat Evaluarea Națională ieri, 12 aprilie 2017, cu testarea competențelor de matematică. Din cei 4.727 de elevi înscriși, 248 au absentat. La evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, susținută marți, 11 aprilie 2017, au absentat mai puțini elevi, respectiv 217 din cei 4.727 înscriși.

Evaluarea Națională la clasa a II-a a început pe 10 aprilie 2017, cu evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise. Atunci au lipsit 235 dintre cursanți.

Testele, baremele de corectare și fișele de evaluare au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Testele administrate elevilor au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Rezultatele obținute la evaluare nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru și informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Geanina NICORESCU