Emilia Arcan nu cade în capcana promisiunilor

12/11/2016

emilia-arcan-psd-arcanmunteanuÎntrebată ieri, în cadrul unei conferințe de presă, care va fi prima lege pe care o va iniția/promova în calitate de senator (candidat PSD locul 1 Senat), Emilia Arcan, președinta Organizației de Femei PSD Neamț, nu a căzut în capcana promisiunilor care nu țin de competențele unui parlamentar. Și nici nu și-a asumat un proiect individual, în condițiile în care aparține unui partid care și-a conturat clar programul de guvernare: „Noi am adus mereu în discuție doar problemele care prezintă interes pentru cetățeni. Aceasta este principala noastră coordonată pentru campania electorală pe care o începem azi. În momentul de față, Partidul Social Democrat este singurul care vine cu un program concret de guvernare. Nu putem pune la îndoială inteligența cetățenilor! Rolul nostru este de a le arăta oamenilor care sunt proiectele destinate lor care se regăsesc în programul nostru“.

Declarația a fost întărită de deputatul Ioan Munteanu, care a precizat, din lunga sa experiență de campanie parlamentară, că este mai ușor să convingi lumea cu promisiuni care țin, practic, de guvernare și administrație, „pentru că, din păcate, cetățenii asta vor să audă. Trebuie, însă, să intrăm în normalitate, să facem ceea ce este corect. Și corect este să promitem că putem, dacă vom câștiga alegerile, să susținem un guvern care să vină în sprijinul oamenilor prin ceea ce face“.

PSD schimbă competențele: șefa organizației de femei preia colegiile 1 și 2

Emilia Arcan nu va mai răspunde de colegiul 8 Valea Muntelui, ca în precedenta campanie electorală, ci de colegiile 1 și 2 Piatra Neamț, o zonă în care PSD a avut mereu de pătimit. Responsabilitatea este și mai grea, având în vedere un bazin electoral orientat spre dreapta. „Este de sute de ori mai greu să te întâlnești cu oamenii din Piatra Neamț și să le vorbești despre proiectele tale decât să te întâlnești cu oamenii din mediul rural. Spun acest lucru pentru că la Piatra Neamț a predominat, pentru foarte multă vreme, culoarea portocalie. PNL-ul de astăzi este PDL-ul de altădată. Cetățenii au obosit, s-au săturat și tocmai de aceea mulți dintre ei au decis să plece peste hotare. Datoria noastră este să venim cu proiecte concrete care să-i sprijine să se întoarcă acasă“, a spus Emilia Arcan.

Mariana OLTEAN TUDOSE