Elicopter pentru salvarea unui bătrân

10/05/2013

* Omul a fost lovit de o maşină şi rănit foarte grav

Un bătrân de 73 de ani din Roman a fost accidentat grav, ieri la prânz, pe Bulevardul Republicii din localitate. Vasile A. a vrut să traverseze, nu s-a asigurat şi a fost agăţat cu oglinda retrovizoare a unui autoturism, după care a fost proiectat pe asfalt. O ambulanţă l-a dus de urgenţă la spitalul din Roman, iar medicii au solicitat un elicopter care să-l transporte la Iaşi. În timpul investigaţiilor medicale, s-a stabilit, însă, că în afară de posibila fractură de bază de craniu, bătrânul a suferit mai multe fracturi costale, iar fragmentele de os i-au perforat plămânii. În aceste condiţii transportul aerian nu era indicat, aşa încât elicopterul a fost amânat până în jurul orei 18, când medicii sperau să poată stabiliza pacientul pentru a putea rezista în timpul zborului.

Un alt bătrân, tot de 73 de ani, a fost rănit în accidetul petrecut în dimineaţa de 10 mai la ora 3,30 în afara localităţii Tupilaţi. Ion S. conducea o căruţă şi a fost lovit de autoturismul condus de Mihai P. (50 de ani) din Suceava. Căruţaşul a căzut din atelaj, dar a avut noroc şi nu s-a lovit tare.

Alte două accidente s-au petrecut în după amiaza de 9 mai şi s-au soldat cu două victime. Primul a fost în afara localităţii Moldoveni, unde Florin P. (65 de ani) din Bahna, circula cu o căruţă. La un moment dat calul s-a speriat, a ieşit de pe şosea, a lovit roata căruţei de o placă din beton şi a răsturnat-o. Gheorghe M. (75 de ani) din Bahna, care era pasager în atelaj, a căzut pe asfalt şi a fost trasnportat la spital.

Al doilea accident s-a petrecut pe strada Mărăşti din Piatra Neamţ, unde un copil de 4 ani, care a vrut să traverseze, a fost lovit de maşina condusă de Vasile B. (56 de ani) din localitate. Şoferul a reuşit să frâneze, iar copilul s-a ales cu leziuni uşoare la piciorul stâng.