Elevii se întorc la școală, de azi

10/01/2017

În ședința din data de 10 ianuarie 2017, membrii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț au stabilit că pot fi reluate cursurile, începând cu data de 11 ianuarie.

Decizia s-a luat în cadrul Comitetului județean pentru Situații de Urgență Neamț, unde s-a discutat despre starea drumurilor și condițiile meteorologice actuale și cele prognozate. În Neamț mai există o singură porțiune de drum afectat de ninsoare și viscol, la Icușești, în rest pe toate drumurile din județ se circulă. Meteorologii au anunțat o creștere ușoară a temperaturilor și ieșirea de sub codul portocaliu de ger. Autoritățile au luat decizia ca toate școlile din Neamț să reia cursurile începând de astăzi, 11 ianuarie.

Urmează pentru elevii din învățământul preuniversitar nemțean o lună de cursuri ce încheie primul semestru școlar. În perioada 4-12 februarie toți elevii sunt în vacanța dintre cele două semestre, iar după reluarea cursurilor urmează sesiunile de evaluări pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ministerul Educației a stabilit că până la vacanța de primăvară elevii de clasa a II-a să treacă prin examenul de evaluare națională, în perioada 10-13 aprilie 2017. Elevii din clasele a IV-a susțin evaluarea națională în perioada 2-5 mai, iar în perioada 10-11 mai intră în examen elevii de clasa a VI-a. (C.I.)