Elevi merituoși la Concursul național „Cultură și civilizație în România“

16/05/2017

Reprezentanții județului Neamț au obținut mențiune, situându-se pe un merituos loc cinci, la etapa națională a Concursului „Cultură și civilizație în România“, susținut la Râmnicu Vâlcea. La această competiție, desfășurată în perioada 13-16 mai 2017, echipajul elevilor nemțeni a obținut 90,8 puncte la nivel național. Tema abordată de proiect – „Civilizația neolitică a culturii Cucuteni“ – a adus echipajului și un premiu special, din partea organizatorilor, respectiv din partea Inspectoratului Școlar Vâlcea.

„Felicitări echipajului format din elevii Daniel Sîrbu (clasa a XII-a), Paul Iaută (clasa a IX-a), Patricia Flueraș (clasa a XI-a) de la Liceul „Carol I“ Bicaz pentru performanța obținută și le adresăm mulțumiri pentru modul în care au promovat istoria locală“, a precizat prof. Elena Preda, inspector școlar discipline istorie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Profesorii care au îndrumat echipajul selectat la etapa județeană, Xenia Sârbu și Mihai Apopei, au o experiență îndelungată în pregătirea echipajelor pentru etapa națională a concursului „Cultură și civilizație în România“ și an de an au obținut rezultate meritorii, a subliniat inspectorul școlar Elena Preda.

Geanina NICORESCU