Ecvestru: Vara, la Baza hipică

16/03/2013

* Cele şase concursuri de la Piatra Neamţ, din acest sezon, vor fi concentrate în două reuniuni

După o iarnă liniştită, vara se anunţă scurtă în Baza hipică pietreană, din punct de vedere competiţional. La Piatra Neamţ se vor organiza şase concursuri, dar vor fi concentrate în două reuniuni. Inedită este Cupa MARSAT, aflată la prima ediţie, iar cele mai spectaculoase, pe lângă tradiţionalele Trofeul „Virgil Bărbuceanu”, Cupa Municipiului şi TCE, se anunţă o etapă de Grand Prix şi finalele Campionatului Naţional pentru seniori. Competiţiile vor avea loc în perioada 20-23 iunie, respectiv 22-25 august. După doi ani consecutivi în care a trebuit să anuleze angajamentele de gazdă, din cauza lipsei banilor, Clubul Sportiv Ecvestru nu a mai cerut organizarea etapei de Cupă Mondială.

„Nici nu ştiu dacă a cerut cineva din România o etapă de Cupă Mondială, în acest sezon. Presupune un efort financiar mare, pe care nici un club, fără să aibă susţinere serioasă, nu îl poate face”, a precizat preşedintele CSE Piatra Neamţ, Costache Lupu.

Vara va fi însă la fel de lungă în ceea ce priveşte activităţile obişnuite din Baza Hipică: lecţii de echitaţie, turism călare, demonstraţii de călărie etc. Acestea nu s-au oprit nici pe timpul iernii şi au asigurat clubului aproape 40 la sută din necesarul financiar pentru funcţionare. Restul a fost acoperit din sponsorizări, provenite de la TCE, ASIRI, Hidroelectrica, Consulting Business, Besarsem, Marsat, CGC Girov şi Actones, parteneri mai vechi şi mai noi ai CSE.

Ieri, a avut loc Adunarea Generală a clubului ecvestru, în care urma să fie ales un nou prim vicepreşedinte, în persoana lui Vasile Balcan, directorul firmei Marsat.