Dumitru Bezem și „Spectacolul imaginii“ pe simezele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“

11/01/2017

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț vă invită joi, 12 ianuarie, ora 13.00, în Sala Expo-Club „Victor Brauner“ (Bd. Republicii, nr. 17) la un eveniment dedicat culorii, prilejuit de vernisajul expoziției „Spectacolul imaginii“, ce reunește 70 de lucrări ale artistului plastic nemțean Dumitru Bezem.

Lucrările din expoziție fac parte din colecția particulară a familiei Elena și Vasile Pleșca și se pot constitui într-un periplu temporal în diversele perioade de creație ale artistului.

Despre arta lui Dumitru Bezem vor vorbi Emil Nicolae și Ștefan Potop.

„Pictura lui Bezem este un spectacol în sine, artistul nostru fiind unul dintre cei care respectă culoarea, care știe să decupeze din realitatea imediată peisajul, amănuntul semnificativ, elementul simbolic. Cred că anul acesta va fi pentru nemțeni și pentru pictura din această parte de lume Anul Dumitru Bezem, pentru că artistul împlinește o vârstă rotundă în toamnă, prilej de răsfăț public pentru unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți plasticieni contemporani. Apreciem, în același timp, consecvența colecționarilor Elena și Vasile Pleșca, care au făcut o investiție de suflet în primul rând, adunând peste 300 de lucrări semnate de Bezem, din care au făcut de această dată o riguroasă selecție, tocmai pentru a ilustra perioade diferite, maniere diferite din evoluția artistului“, a spus Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii. (Foto: CLOPOȚEL)