Doi copii au intrat cu bicicleta într-o autoutilitară

22/10/2015

 

lovitDoi copii, de 11 și 7 ani, s-au accidentat grav după ce s-au izbit cu bicicleta într-o autoutilitară.

Cei doi se plimbau, miercuri după-amiază, cu bicicleta pe drumul comunal din satul Todireni, comuna Stănița, și pe o porțiune în pantă și în curbă cel de 11 ani n-a mai putut controla bicicleta și a intrat frontal în autovehiculul de pe contrasens. „Din primele cercetări, se pare că în timp ce un minor de 11 ani, din Stănița, conducea o bicicletă pe DC 63, transportând un alt minor de 7 ani pe suportul metalic, pe un sector de drum în pantă și curbă la stânga a pierdut controlul bicicletei și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară care circula din sensul opus de mers“, a declarat subinspeectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Copiii au fost grav răniți și transportați cu salvarea la Spitalul municipal Roman. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași seară, în centrul Romanului un șofer grăbit a lovit un pieton care traversa regulamentar. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 66 de ani, din Roman, care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, ajuns la intersecția cu bulevardul Republicii a efectuat virajul la stânga și a acroșat cu partea din față un romașcan de 27 de ani, care traversa strada pe marcajul trecerii pentru pietoni. Polițiștii au mai stabilit că nici unul nu consumase alcool. (C.I.)