Doar o treime dintre bolnavii care ajung la UPU au cu adevărat nevoie de spitalizare!

06/01/2017

Adresabilitatea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț este în continuare extreme de crescută, în pofida faptului că medicii de familie și-au reluat activitatea, iar centrele de permanență sunt deschise non-stop. În 24 de ore, din dimineața de 5 ianuarie 2017 și până ieri la ora 8, la UPU s-au prezentat 149 de persoane cu diferite afecțiuni, însă numai 45 dintre acestea au necesitat internarea în spital din cauza afecțiunilor cu adevărat grave pentru care apelaseră la serviciul de urgență al spitalului.

Potrivit personalul medico-sanitar din UPU-SMURD, nu au fost înregistrate decese și nici stări de hipotermie. Printre cazurile grave s-au numărat 4 pacienți cu etilism acut, 3 dintre aceștia necesitând internare la Psihiatrie. Cu ambulanța a fost adus în UPU un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Negrești, politraumatizat prin accident rutier. În urma investigațiilor, victima a fost diagnosticată cu fractură de stern și a rămas internată în secția Chirurgie.

Nu au lipsit agresiunile, doi tineri fiind victime ale unor persoane ale căror identitate au refuzat să le divulge. Cei doi bărbați, unul din Gârcina și celălalt din Piatra Neamț, au fost diagnosticat cu traumatisme ușoare și nu a fost nevoie de spitalizarea niciunuia. La fel ca și în cazul celor cu etilism acut, faptul că toate cheltuielile de îngrijire medicală sunt suportate din bugetul Ministerului Sănătății nu este corect față de cotizanți și de pacienții care ajung la spital cu afecțiuni pe care nu le-au dobândit din cauza lor.

Geanina NICORESCU