Distrugeri pe fondul consumului de alcool

15/07/2017

Bine „împuşcat”, a intrat cu maşina în podeţ

Miercuri, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au primit o sesizare despre o maşină dusă binişor în afara străzii.

Când s-au deplasat la locul indicat, au identificat un autoturism aflat în afara părții carosabile a DJ 208G. „La fața locului a fost depistat și conducătorul auto în persoana unui bărbat de 62 de ani, din Piatra Neamț, care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării indicând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au stabilit faptul că în timp ce bărbatul conducea autoturismul pe DJ 208G, datorită stării de ebrietate a pierdut controlul vehiculului și a ieșit în afara părții carosabile, intrând în coliziune cu un podeț de beton”.

Nu a fost nici o tragedie, nu au rezultat victime omenești, doar că în urma accidentului au fost doar pagube materiale. Pe care bărbatul, după ce s-a trezit, le va plăti. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Din pensiune, cu maşina direct în autoutulitară

Mai hotărât a fost un bărbat din Vânători, care n-a stat mult pe gânduri şi a intrat direct într-un alt vehicul.

„În seara zilei de 13.07.2017, polițiștii Postului de Poliție Vânători Neamț au intervenit în cazul unui accident rutier soldat cu pagube materiale, produs pe DN 15 B, în localitatea Vânători Neamt. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că în timp ce un bărbat de 48 de ani din Vânători Neamț, conducea un autoturism și a pătruns pe DN 15B, ieșind din curtea unei pensiuni din zonă, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de către un bucureștean de 44 de ani, pe DN 15B, din direcția Piatra Neamț- Târgu Neamț. În urma testării conducătorilor auto implicați în accident, a reieșit că bărbatul de 48 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice. Având în vedere că nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe”, spune comunicatul de presă al Poliţiei Neamţ.

M.O.T.