Delegație nemțeană ALDE la Liga Aleșilor Locali

02/04/2017

O delegație nemțeană, condusă de președintele Ion Asaftei, a participat la întrunirea Ligii Aleșilor Locali ai Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), care a avut loc în Poiana Brașov, cu peste 400 de aleși locali, primari, vicepreședinți ai consiliilor județene, viceprimari, consilieri județeni și locali.

Cum cei doi consilieri municipali au rămas să voteze bugetul, la Brașov a plecat consilierul județean Iulian Luca, primărița de Dobreni, Vasilica Crețu și câțiva consilieri din comune.

Călin Popescu-Tăriceanu, miniștrii și secretari de stat, au discutat cu aleșii locali despre proiectele de investiții adresate comunităților locale și programele de finanțare atât din fonduri europene, cât și din bugetul național.

„Președintele partidului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu a insistat pe investiți în județele și localitățile fiecăruia, a propus demararea urgentă de proiecte sustenabile. Sunt proiecte înscrise pe agenda cetățeanului, pe care noi ni le-a asumat, dar și proiecte menite să marcheze Centenarul Marii Uniri, din 2018“, a spus Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

La întrunire s-a vorbit și despre programul care, cu doar o zi în urmă (joi), a fost prezentat și la Piatra Neamț, de către reprezentanții Ministerului Mediului de Afaceri și Antreprenoriat, Start-Up Nation.

„Președintele ALDE a luat în discuție acest program, care este un model economic promis de ALDE încă din campania electorală. În acest sens, un pas semnificativ pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost demararea programului Start-Up Nation România, un program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial, ajută la stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și reprezintă, totodată, un factor motivațional pentru tineri de a rămâne în țară“, a precizat Asaftei. (M.O.T.)