De întâi aprilie, Primăvara ne „păcălește“ cu vreme caldă

31/03/2017

 

*În acest weekend, la Piatra Neamț temperatura aerului va urca până la 18 grade Celsius

Vremea va fi frumoasă și caldă la Piatra Neamț. În acest weekend, temperaturile diurne ale aerului vor fi cuprinse între 15 și 18 grade Celsius. Chiar și așa, nopțile rămân destul de reci, cu minime de până la 4 grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat, iar cerul va fi parțial însorit.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, pietrenii se vor bucura de o zi autentică de primăvară. Cerul va fi variabil. La prânz, temperatura maximă a aerului va urca până la 15 grade Celsius. Mâine, în orașul de sub poalele Pietricicăi vor fi temperaturi și mai ridicate, respectiv 18 grade Celsius. Cerul va fi brăzdat de puțini nori. Luni, timpul va arăta ca vara. După-amiază, temperatura aerului va trece de 20 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin. După lăsarea întunericului, minima aerului va scădea până la 4 grade Celsius. Și marți, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, respectiv 20 de grade Celsius. A doua zi e posibil să plouă. Valoarea maximă a aerului nu va urca de 14 grade Celsius. Joi se încălzește mai bine, temperatura maximă a aerului va urca până la 16 grade Celsius. După o vreme destul de caldă, de vineri, timpul va schimba registrul, cu ploi și temperaturi mai scăzute.

Dar până atunci, ieri după-amiază, la ora 13, la Târgu Neamț se înregistrau 14 grade Celsius și cu un grad mai puțin la Piatra Neamț. În Roman erau 12 grade Celsius. În județ, cele mai mici valori se înregistrau pe masivul Ceahlău, respectiv 0 grade Celsius. Tot acolo, grosimea stratului de zăpadă măsura 41 de centimetri.

V.ANDRIEȘ