„Dăruind, vei dobândi!“, ediția a VI-a

16/12/2016

Până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, elevii și cadrele didactice nemțene se pot înscrie la

Proiectul Educațional Național „Dăruind, vei dobândi!“, ediția a VI-a, activitate organizată de Școala Gimnazială „Ioan Grigore Teodorescu“ Ruseni – Borlești, Școala Gimnazială Borlești – Neamț și Inspectoratul Școlar al Județului Neamț. Proiectul are drept scop valorificarea tradițiilor și obiceiurilor specifice anotimpului de iarnă, prin implicarea directă a elevilor și cadrelor didactice din diferite zone ale țării, desfășurându-se în parteneriat cu Primăria Borlești, Parohia Ruseni Nr. 2 „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ și Parohia Ruseni Nr. 1 „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“.

Activitățile se desfășoară pe etape, cuprinzând realizarea unor creații literare, prezentări PPT sau PPS pe tema Zilei Naționale a României, desfășurate sub genericul „Privește trecutul cu respect!“ – „La mulți ani, Românie!“, realizarea unor lucrări artistico-plastice despre „Magia iernii printre fulgi de zăpadă și glasuri de copil“, realizarea unor lucrări artistico-plastice având ca temă sărbătorile de Sfântul Nicolae, Crăciun și Anul Nou și realizarea unor creații literare, prezentări PPT sau PPS având ca temă Unirea Principatelor Române.

Elevii se pot înscrie la secțiunile „Pictură/ desen/ colaj“; „Creații literare“ (poezii, compuneri); „Felicitări“ și „Prezentări PPT sau PPS“ (serbări – tradiții, obiceiuri etc.), în timp ce cadrelor didactice le este rezervată secțiunea „Referate, sinteze, exemple de bune practici și alte activități“.

„Dragostea pentru strămoșii noștri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice și culturale, precum și pentru personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până azi sunt doar câteva din subiectele pe care ne propunem să le abordăm prin intermediul acestui proiect educațional. Înveșmântați în bucuria datinilor și obiceiurilor de Crăciun și Anul Nou, să așteptăm Sfintele Sărbători cu credință și nădejde în Mântuitorul, să nu uităm că ne-am născut creștini și că vom dăinui asemenea! Prin proiectul «Dăruind, vei dobândi!», urmărim valorificarea potențialului creator al elevilor în realizarea unor lucrări artistico-plastice, creații literare, manifestări artistice specifice evenimentelor enunțate mai sus, desfășurate pe albul imaculat al iernii. În activitățile desfășurate, elevii își dăruiesc propriul talent, propriul act de creație, având încredere că vor dobândi respectul și aprecierea celor din jur“, se spune în Argumentul proiectului.

Jurizarea se va face la nivelul fiecărei clase și secțiuni, acordându-se premiile I, II și III, premii speciale, mențiuni și diplome de participare.

Proiectul Educațional „Dăruind, vei dobândi! “ este inclus în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ) 2016, organizatorii nepercepând taxă de participare.

Irina NASTASIU