Cultivatorii de cannabis condamnaţi cu suspendare

19/12/2013

captura canabis

* Doar unul dintre cei cinci traficanţi va executa pedeapsa

Aurelian Vasile Ungureanu (31 de ani), din Piatra Neamţ, va sta doar doi ani după gratii, aşa după cum a stabilit ieri Tribunalul Neamţ în dosarul cultivatorilor de cannabis din zona Bâtca Doamnei. El a recunoscut acuzaţia şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată, ceea ce i-a adus o sentinţă mai mică. Pe lângă pedeapsa de ieri, el mai avea una de un an şi jumătate cu suspendare dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, care a devenit executorie, aşa că individul va sta 3 ani şi jumătate după gratii.

Şi Alexandru Daniel Şerpe (23 de ani), Silviu Codruţ Cotor (23 de ani) şi Gabriela Geta Rusu (mama lui) împreună cu Ioan Horia Curpănaru (24 de ani) au recunoscut faptele şi au scăpat primul cu un an şi restul cu câte 2 ani de închisoare, cu suspendare.

Toţi cinci au fost judecaţi şi condamnaţi pentru că au înfiinţat o cultură de cannabis pe care urmau să-l vândă apoi, sub formă de drog. “Cuibuşorul” ce ascundea o comoară se situa pe terenul aprţinând bunicului lui Silviu Cotor, la Bâtca Doamnei. Procurorii DIICOT Neamţ au intrat cu poliţia în cultura ilegală pe 30 octombrie. Imediat, tribunalul i-a arestat pe toţi patru tineri. Prin sentinţa de ieri, instanţa a mai dispus punerea de îndată în libertate a celor trei inculpaţi care au primit sentinţe cu suspendare.

La finalul anchetei, procurorii au stabilit că Silviu Cotor a cultivat cannabisul pe terenul bunicului său. De altfel, el a fost prins în flagrant exact în timp ce curăţa lujerii de frunze şi le depozita în saci de rafie. Aproape 70 de kilograme de frunze de cannabis au fost ridicate de acasă de la Silviu Cotor, adică 12 saci de rafie. Dacă apuca să le vândă, acesta ar fi obţinut cel puţin 450.000 de euro.

Tribunalul Neamţ a dispus confiscarea celor 70 kg de cannabis. Deocamdată, sentinţa nu este definitivă, oricare din părţi putând declara apel.

Cristina IORDACHE