CS Delmadi are 3 sportivi calificați la naționalele de copii

12/04/2017

Sportivii de la CS Delmadi Piatra Neamț au impresionat încă o dată la un concurs național, după ce au obținut rezultate pozitive la etapa regională a Campionatului Național de natație, rezervată copiilor, care a avut loc între 7 și 9 aprilie, la Bacău. Clubul condus de Adrian Zaharia a fost prezent cu 5 copii la întrecerile de la Bacău, iar 3 dintre ei, Olivia Blaga, Rebeca Timofte și Andrei Tihenea, în urma timpilor realizați, s-au calificat la faza finală a Campionatului Național, care va avea loc în luna iunie, la Brașov. Aflați în premieră la un concurs național oficial, elevii antrenorului Cătălin Stan și ai antrenorului-coordonator Adrian Zaharia au concurat în 5 probe la etapa regională de la Bacău, 50 de metri liber, spate, fluture, bras și 200 de metri liber. Cel mai bun rezultat l-a realizat Olivia Blaga, sportiva de 10 ani, care s-a clasat pe poziția a șaptea în proba de 50 de metri fluture, cu timpul de 42 de secunde și 08 sutimi, iar cu această performanță a punctat pentru CS Delmadi în clasamentul pe cluburi. Atât Olivia Blaga, cât și ceilalți 2 sportivi, Rebeca Timofte și Andrei Tihenea, și-au îmbunătățit cei mai buni timpi, și-au bătut propriile recorduri și au obținut baremurile de calificare la etapa finală din vară, în proba de 200 de metri liber. Din păcate, deși și ei și-au îmbunătățit proprii timpi, Vladimir Pantază și Marius Neacșu nu au reușit să îndeplinească baremurile și nu s-au calificat la competiția supremă a copiilor de la Brașov.

„Suntem mulțumiți de ceea ce au reușit sportivii noștri la etapa regională de la Bacău. Din 5 sportivi, 3 dintre ei s-au calificat la etapa finală din vară și vor concura pentru medalii. Sunt rezultate bune, pentru că toți s-au aflat la prima competiție națională oficială din carieră, iar munca de la antrenamente s-a văzut în timpul concursului. A fost o competiție tare la Bacău, cu aproximativ 200 de sportivi de la 23 de cluburi din țară, însă elevii noștri au fost la înălțime. Ne pare rău pentru Vladimir Pantază și Marius Neacșu că nu au obținut baremurile, important pentru ei este să învețe cât mai mult din astfel de concursuri, să rămână pozitivi și optimiști și să gândească în perspectivă. Sunt la început de drum, iar dacă vor munci și mai mult, sigur vor veni și rezultatele. Eu îi felicit pe toți, sunt mândru de sportivii noștri și sperăm să confirme și pe viitor. Și pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor pascale, vreau să le urez sponsorilor, părinților, antrenorilor și sportivilor multă sănătate, putere de muncă și sărbători cât mai calde alături de cei dragi! Chiar dacă vin sărbătorile, noi nu avem pauză, muncim în aceste zile cu Delia Zaharia, Ana Maria Ștefură, dar și alți copii care vor să vină la antrenamente. În principiu, ceilalți copii au primit o pauză de o săptămână de zile, dar cine vrea să vină la antrenamente este bine primit“, a declarat antrenorul-coordonator de la CS Delmadi, Adrian Zaharia.

Din cauza programului destul de încărcat, înotătorii de la CS Delmadi nu au zile libere în această perioadă. Următoarea sportivă care va intra în competiție va fi Ana Maria Ștefură, care în perioada 21-23 aprilie, va participa la etapa regională de la Bacău a Campionatului Național, rezervată cadeților. Aflată în ultimul an la această categorie de vârstă, sportiva de 13 ani va concura în 6 probe la Bacău, 100 liber, fluture, spate și bras, 200 mixt și 400 liber, și speră să se califice la etapa finală din vară, unde își dorește cât mai multe clasări fruntașe.

Minifotbal

Gloriile lui Dinamo vor juca la Cupa Adridan

Fostele glorii ale clubului Dinamo București au răspuns afirmativ la invitația Asociației din Minifotbal Piatra Neamț de a juca un meci demonstrativ cu o formație de old boys din Piatra Neamț la cea de-a patra ediție a Cupei Adridan, competiție de minifotbal care va avea loc în perioada 5-7 mai la baza sportivă Play Arena, de la Adridan din Piatra Neamț. Printre foștii mari fotbaliști ai grupării din șoseaua Ștefan cel Mare care vor juca în acest meci demonstrativ cu echipa de old boys pietreană se numără Florentin Petre, Marius Nicolae, Florin Prunea, Ionel Augustin, Costel Orac, Daniel Iftodi, Marian Ivan, Tom Cristea, Viorel Radu, Narcis Mohoran, Marian Dragnea, Liviu Ciubotariu, Cornel Mirea sau Iulian Mihăescu, care sunt pregătiții de staff-ul tehnic format din Augustin „Coco“ Deleanu și Constantin Eftimescu.

Formația locală va fi alcătuită din foști jucători de la FC Ceahlăul și nu numai, iar meciul demonstrativ va avea un scop caritabil, fiind susținut și sprijinit de Primăria Piatra Neamț, de Consiliul Județean Neamț, dar și de firmele Adridan, Tomas Group, Luna B&R, Volta Grup, Concernul Bergenbier, Danirom și alți viitori sponsori.

„Ne bucurăm foarte mult că jucători importanți care au evoluat pentru unul dintre cele mai mari cluburi din țară, Dinamo București, au răspuns afirmativ și vor fi prezenți la noi la cea de-a patra ediție a Cupei Adridan. Noi vrem să fie o sărbătoare a minifotbalului, să îi avem printre noi pe jucători precum Florentin Petre, Florin Prunea sau Ionel Augustin, care au scris istorie pentru Dinamo și fotbalul românesc, și sperăm ca ei să se simtă foarte bine la Piatra Neamț. Noi sperăm să fie o reușită, să socializăm atât în competiție, cât și în afara ei, iar pentru invitați pregătim mai multe surprize. Vreau să le mulțumesc și celor care ne sprijină financiar, autoritățile locale în frunte cu Primăria Piatra Neamț, dar și celorlalți sponsori. Vrem să fie o competiție în care fair play-ul să persiste, sperăm să nu avem incidente, iar cei mai buni să câștige. Și pentru că ne aflăm într-o perioadă importantă, săptămâna mare, cu ocazia sărbătorilor de Paște, Asociația de Minifotbal Piatra Neamț urează colaboratorilor și celor ce sunt angrenați în acest fenomen sportiv numit minifotbal liniște sufletească și multă cumpătare în acțiunile lor! Lu urăm, așadar, tuturor sărbători cât mai calde și luminoase, alături de familie și de cei dragi!“, a declarat Lucian Cozma, președintele Asociației de Minifotbal Piatra Neamț.

La ediția din acest an a Cupei Adridan și-au anunțat prezența formații de la Iași, Botoșani, Bacău, Suceava, Pașcani, Buzău, Roman și Piatra Neamț, dar este posibil să apară și grupări din București sau de la Craiova. Vor fi prezente 16 formații, împărțite în 4 grupe a câte 4 grupări, iar primele două se vor califica în fazele superioare ale turneului. Primele 3 clasate vor primii mai multe premii din partea organizatorilor, va fi recompensat cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător și golgheterul competiției. Municipiul Piatra Neamț va fi reprezentat de 6 grupări, Gladiatorii, Grant Elite, Jandarmii, Mureșul, Volta și Adridan, aceasta din urmă din campionatul firmelor.

Campionat echilibrat la Piatra Neamț

În această perioadă, la Piatra Neamț, se află în plină desfășurare campionatul de minifotbal, care pe data de 10 aprilie și-a disputat ultima etapă. Sub denumirea, „Liga Luna Trans“, campionatul de la Piatra Neamț este unul destul de echilibrat, cu excepția formației de pe primul loc, care este ca și campioană. Gladiatorii, o formație cu state vechi în prima ligă, domină competiția internă de la un capăt la altul și, înainte de grupa de elită, conduce în clasament cu 77 de puncte, având cu 23 de puncte mai mult decât gruparea de pe locul al doilea, Volta. Pentru celelalte 5 locuri care permit calificarea la grupa de elită se luptă 6 formații, Jandarmii, Daniron, Volta, Grant Elite, United Săvinești, Mureșul și surpriza plăcută Ștefan cel Mare. Ultimul loc care permite calificarea în faza superioară a campionatului, locul 6, este ocupat în acest moment de United Săvinești, cu 35 de puncte, în timp ce echipa de pe locul 7, Ștefan cel Mare, are cu un punct mai puțin, iar lupta se anunță una deschisă cu 3 etape rămase de disputat din sezonul regulat.

„Până acum am avut o competiție frumoasă, cu multă sportivitate, toate combatantele disputându-și corect șansele. Au fost meciuri interesante, atractive, iar lupta pentru primele 6 poziții se anunță una acerbă. Gladiatorii sunt ca și campioni pentru că au fost cei mai constanți, dar pentru celelalte 5 locuri va fi o luptă strânsă. Sperăm ca aceste ultime 3 etape din sezonul regulat să aducă în continuare sportivitate și fair play, iar la faza finală de la elită să avem spectacol și un regal minifotbalistic de calitate“, a declarat președintele Lucian Cozma.

În actuala ediție de campionat participă 10 formații, se joacă tur-retur, iar primele 6 se vor lupta pentru titlu și podium la finalul stagiunii. Ultima clasată este Speranța Rromilor, o grupare nou înființată care participă în premieră în campionatul de minifotbal.