Cronica neagra

24/08/2013

Băut la volan

Nelu M. (49 de ani), din Piatra Neamţ, a fost depistat de Poliţia Rutieră în timp ce se afla băut la volan. El a fost oprit în trafic joi, la ora 12,30, pe strada Mihai Viteazu şi testat, aparatul ,indicând o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice, urmând ca alcoolemia să fie menţionată în dosarul penal ce i s-a deschis cu această ocazie.

 

Român din SUA, autorul unui accident la Gherăieşti

Emil G. (65 de ani), din SUA, este autorul unui accident produs joi, după-amiază, la Gherăieşti. Poliţiştii au stabilit că şoferul a virat stânga fără să se asigure, moment în care a fost lovit de maşina condusă de Iosif G. (30 de ani), din Tămăşeni, care efectua o depăşire regulamentară. În urma impactului, românul american şi pasagera Ana G. (85 de ani), din iaşi, au fost răniţi şi transportaţi la spital pentru îngrijiri.

 

Un constănţean urmărit internaţional prins la Piatra Neamţ

Ionuţ C. (29 de ani), din comuna Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, a fost depistat joi, la ora 16, în Piatra Neamţ de către un echipaj de poliţie. Individul avea un mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru furt emis de Tribunalul Tulcea şi se sustrăgea de la efectuarea pedepsei, fiind dat în urmărire. El a fost încătuşat şi escortat în arestul IPJ Neamţ, de unde urmează să fie preluat şi transferat la penitenciar.

 

Talhari minori prinşi la Târgu Neamţ

Joi noapte, în jurul orei 23,20, doi adolescenţi au fost prinşi de o patrulă de poliţişti din Târgu Neamţ în timp ce tâlhăreau o persoană pe strada Mihail Sadoveanu. Când au ajuns poliţiştii, I.L. (15 ani) şi F.T. (13 ani) loveau pe cel doborât la pământ şi la vederea dubei au luat-o la fugă. Însă, agenţii i-au prins imediat şi au găsit asupra lor un pachet de ţigări şi 56 de lei, bunuri ce au fost restituite celui bătut, Ioan A. (52 de ani), din Dobreni. Tâlharii, amândoi din comuna Vânători, au fost duşi la sediul poliţiei pentru audieri, singurul care răspunde penal fiind cel mai mare.

Cristina IORDACHE