Cronica neagra

27/01/2015

Băut şi agresiv

Un tânăr de 26 de ani, din Cândeşti, este cercetat de poliţişti după ce a înjunghiat şi a vrut să fugă de la locul faptei, urcându-se băut la volan. Incidentul s-a petrecut duminică, la un bar din localitate, când, potrivit informaţiilor furnizate de ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ, tânărul s-a certat cu o rudă a sa, un tânăr de 21 de ani, pe care l-a înjunghiat cu briceagul în coapsă. „Vrând să fugă de la locul faptei, suspectul s-a urcat la volanul autoturismului deşi era sub influenţa alcoolului şi la manevra de întoarcere a intrat cu autoturismul în şanţul de pe marginea drumului”, a mai spus ofiţerul de presă.

 

Cu alcool la volan

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au depistat în trafic trei conducători auto ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice. Astfel, în localitatea Valea Ursului  a fost depistat un bărbat de 45 ani, ce conducea un autoturism pe DJ 207 C din direcția Roman – Oniceni, iar în urma solicitării documentelor personale,s-a constatat faptul ca acesta avea halenă alcoolică. El a fost condus la Poliția municipiului Roman unde a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost pozitiv, apoi a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice,dar a refuzat recoltarea de probe și examenul clinic în prezenţa medicului de gardă.

Un alt bărbat de 57 de ani, din Roman a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Sucedava, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2015. Polițiștii Secției Rurale Dulcești au depistat pe DN 15 D un bărbat de 43 de ani, din Dumbrava Roșie, care conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării pozitive, bărbatul a fost condus la spitalul Roman pentru a i se recolta probe biologice, dar a refuzat. Ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ mai spune că duminică a fost oprit în trafic un autoturism care circula pe DN 15D cu viteză peste limita legală în localitatea Girov. În urma prezentării documentelor de către conducătorul auto, acesta a fost legitimat, însă fiind verificat de către polițiști în baza de date s-a stabilit că bărbatul și-a declinat o identitate falsă. „Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani din Suceava, ce nu deține permis de conducere și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals privind identitatea, uz de fals și fals în acte oficiale”, a mai spus Poliţia Neamţ.

Cristina IORDACHE