Cronica neagra

31/08/2014

Teribilism de vârsta a treia

Un bărbat care nu mai are de mult vârsta la care acţiunile iresponsabile pot fi trecute cu vederea, a vrut să testeze vigilenţa poliţiştilor şi s-a ales cu amendă. În după-amiaza de 29 august, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.13 de Poliţie Rurală Crăcăoani l-au depistat în trafic, pe DC 15C, pe bărbatul în vârstă de 61 de ani, din localitate, care conducea un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere.

Poliţiştii continuă cercetările.

 

La prima oră, prins băut la volan

Nici nu se luminase încă afară când poliţiştii de la Rutieră au surprins în trafic, în data de 30 august, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului. Şoferul, în vârstă de 44 de ani, a fost depistat pe strada Mihai Viteazu, din Piatra Neamţ. În cauză poliţiştii continuă cercetările.

În aceeaşi zi, dar după-amiaza, un echipaj al Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ au depistat, pe strada 1 Decembrie 1918, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Grumăzeşti, care conducea un autoturism, nestingherit, fiind sub influenţa alcoolului. Desigur, s-a ales cu dosar.

 

La ora 1 noaptea, lovit de maşină

În noaptea de 31 august spre 1 septembrie, în jurul orei 1.30, lucrătorii Postului de Poliţie Zăneşti au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 15, pe raza comunei Zăneşti, a avut loc un accident soldat cu o victimă. Practic, în timp ce un bărbat în vârstă de 37 de ani din Săvoneşti conducea un autoturism pe DN15 a acroşat şi accidentat grav un pieton care se afla… pe partea carosabilă. Pietonul a fost dus la spital, pentru îngrijiri medicale, în vreme ce şoferul s-a ales cu dosar.

 

Nu a respectat indicatorul „Oprire”

 

În dimineaţa de 30 august, pe strada Sucidava din Roman a avut loc un accident din cauza faptului că şoferul unei maşini nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire”. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 66 de ani, care conducea un autoturism pe strada Petru Rareş, ajuns la intersecţia cu strada Sucidava, în loc să oprească şi să se asigure, a pătruns pe drumul principal şi a acroşat un biciclist care se deplasa regulamentar. În urma accidentului, biciclistul a suferit răni şi a trebuit dus la spital, pentru îngrijiri medicale. În cauză poliţiştii continuă cercetările.

 

G. N.