„Creuzetul“ elitelor a rafinat lotul nemțean de elevi pentru naționala „Raluca Ripan“

15/05/2017

Concurența a fost extrem de strânsă la faza județeană a renumitei competiții de chimie „Raluca Ripan“, desfășurată la finele săptămânii trecute.

42 de elevi de clasa a VII-a de la școlile din Neamț au dat tot ce știu pentru a câștiga un loc în lotul care va reprezenta județul la naționala de la Arad, din luna iunie a acestui an. Foarte bine pregătiți, copiii care au trecut de faza locală, desfășurată în ziua de 9 aprilie, au trebuit să accepte condițiile de calificare impuse de minister pentru cele 4 locuri aferente județului nostru. Astfel, singurul criteriu care a contat pentru accederea la națională a fost punctajul obținut la județeană, primii patru clasați formând lotul care va merge la Arad.

Cei mai buni patru elevi la chimie din Neamț provin de la școli diferite și au profesori îndrumători diferiți: Anna Angela Pecheanu, care a obținut cea mai mare notă – 91,75 – provine de la Școala Gimnazială nr. 3 din Piatra Neamț și este pregătită de profesoara Rodica Șurubaru, urmată de Rareș Polenciuc – nota 84,25 – de la Colegiul Național „Roman Vodă“ din Roman, pregătit de profesoara Crenguța Mihaela Burlacu, Andreea Grigoraș – nota 81,50 – provine de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri“ din Roman, pregătită de profesoara Geanina Condurat, iar Matei Buzdea – nota 77,60 – de la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamț, pregătit de profesoara Rodica Tănase.

Concursul județean a fost găzduit de Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc“ din Piatra Neamț. „Apreciem calitatea organizării și actul desfășurării acestei etape de concurs oferite de personalul școlii, profesorii evaluatori desemnați, precum și nivelul de pregătire al participanților exprimat prin punctajele finale obținute. Adresăm felicitări pentru eforturile, perseverența, interesul și performanța elevilor conjugate cu cele ale profesorilor îndrumători, le dorim «concentrație și concentrare maximă» pentru perioada de pregătire intensă ce urmează și succes în competiția națională“, a declarat profesorul Viorel Stan, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

Faza națională a concursului ajuns la ediția a XIII-a este găzduită la Arad și se va desfășura în perioada 8-11 iunie 2017.

Cristina IORDACHE