Coşurile necurăţate au provocat un deces la patru zile

20/02/2013

Încă din prima lună a acestui an, disfuncţionalităţile de la coşurile de fum sau utilizarea aragazurilor ca surse de încălzire au stat la originea a numeroase evenimente tragice, înregistrate în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuţie. Numai în perioada 1 ianuarie – 4 februarie au fost 7 cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon. Evenimentele s-au soldat cu 12 victime, dintre care 8 au decedat, ceea ce înseamnă că la fiecare patru zile o persoană a murit asfixiată cu monoxid de carbon.

Numărul persoanelor decedate în acest interval de aproximativ o lună este similar cu totalul deceselor de pe întreg parcursul anului trecut, situaţia fiind una fără precedent în aria de activitate a E.ON.

“Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri sau utilizarea aragazurilor pentru încălzire şi lăsarea lor în funcţiune în timpul nopţii. Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi I.G.S.U recomandă acestora să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii”, precizează E.ON Gaz Distribuţie într-un comunicat de presă.

< Articolul anterior
400 de parcări neocupate
Urmatorul articol >
Trolee în alb şi negru