Copilul unui fost polițist local și-a împușcat mortal verișorul

01/11/2015

Primaria Oniceni*„Era o pușcă adusă de tatăl copilului din Italia“, spune Ioan Duminică, primarul de Oniceni

Tragedie în două familii din comuna Oniceni, după ce sâmbătă seara un copil de 8 ani l-a împușcat în cap pe verișorul lui, în vârstă de 6 ani.

Sâmbătă, 31 octombrie, cel mai mare l-a chemat la el în curte să se joace pe celălalt copil și, la un moment dat, a scos o pușcă ascunsă de tatăl său și i-a arătat-o. Însă, în timp ce mânuia arma, l-a împușcat pe verișorul său în cap, pușca fiind încărcată cu cartușe de vânătoare. Era o armă artizanală, dar în stare de funcțiune, iar băiețelul n-a avut nici o șansă, echipajul medical de pe ambulanța TIM sosită la locul tragediei nemaiavând cum interveni, potrivit celor declarate de Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului Județean de Ambulanță.

Nenorocirea putea avea alte dimensiuni, mult mai mari, pentru că băiatul de 8 ani mai are un frate și o soră, care din fericire se jucau în altă parte la acel moment. „Eu am rămas consternat când am auzit de așa ceva! Este o pușcă adusă din Italia de tatăl copilului“, ne-a declarat Ioan Duminică, primarul de Oniceni. „Marcel Cepreaga a lucrat la Primărie, a fost polițist local, dar după desființare a plecat împreună cu soția la muncă în Italia, mai au o fată și un băiat, mai mici decât cel de 8 ani. Toți trei sunt în grija bunicilor, oameni gospodari, de altfel, liniștiți. E un mare necaz, pentru ambele familii! Parcă nu-mi venea să cred când am auzit, atâtea nenorociri într-o singură zi, și cea de la București. Vă dați seama că părinții băiețelului care a fost împușcat sunt distruși, mai au copii, dar e mare durere să-ți îngropi copilul! O să căutăm o modalitate în consiliu să ajutăm ambele familii, dar să ne ferească Dumnezeu de asemenea necazuri!“, a spus primarul de Oniceni.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au făcut primele cercetări și au sesizat apoi cazul Parchetului Neamț. „În urma sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa de cercetare și ulterior ancheta a fost preluată de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Părinții au fost anunțați de rude și urmează să vină din Italia pentru audieri în acest caz.

Cristina Iordache