Condamnare în dosarul “angajării” la ITM Neamţ

20/12/2013

instantra

* Roxana Avram a primit 3 luni de închisoare cu executare, dar mai are o pedeapsă de un an

Roxana Avram (33 de ani), din Piatra Neamţ, a primit ieri o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Femeia a păcălit o prietenă că o poate ajuta să se angajeze la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ şi i-a cerut bani pentru asta. Întrucât ea a recunoscut acuzaţia la proces, pedeapsa i-a fost redusă cu o treime. Întrucât mai are o pedeapsă anterioară, de un an închisoare tot cu suspendare, instanţa a decis să-i anuleze suspendarea, astfel că ea va trebui să execute efectiv un an şi trei luni de închisoare. În iunie, când a fost trimisă în judecată, ea a fost pusă în libertate şi aşa va rămâne până la o sentinţă definitivă.

Roxana Avram a comis a doua infracţiune la o lună după ce a ieşit din închisoare, în ianuarie anul acesta. În scurt timp, printre cunoştinţele ei s-au găsit două femei  disperate după un loc de muncă şi dispuse să dea oricât pentru asta. Roxana Avram a profitat de faptul că lucrase într-o instituţie publică şi le-a dat de înţeles celor două că îl cunoaşte pe şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ. De fapt, ea cunoştea o fostă angajată de aici, împreună cu care a obţinut credite folosindu-se de acte false, faptă care, de altfel, i-a adus un an de închisoare cu executare.

Acum, ea le-a spus celor două şomere că favorul le costă 2.000 de euro. În primă fază, a primit doar o parte din bani, urmând ca 500 de euro să îi revină în momentul concretizării “aranjamentului”. Dar n-a mai existat nici o angajare, iar şeful ITM s-a sesizat şi a anunţat organele de cercetare penală.

Cristina IORDACHE

Urmatorul articol >
Cronica neagra