Comunicat de presă. Vor fi inventariate terenurile și clădirile din Piatra Neamț lăsate în paragină

12/08/2017

* Pentru imobilele neîngrijite vor fi dublate impozitele

Având în vedere sesizările primite pe adresa instituției, dar și cele constatate în urma deplasărilor periodice pe teren, primarul Dragoș Chitic a dispus compartimentelor specializate ale Primăriei să ia măsurile care se impun pentru ca deținătorii de imobile, terenuri și construcții situate în intravilanul municipiului Piatra Neamț să le întrețină și să le îngrijească.

Astfel, în perioada următoare vor fi inventariate clădirile de pe raza Municipiului Piatra Neamț aflate într-o stare avansată de degradare, precum și suprafețele de teren, proprietăți private, neîngrijite sau pe care sunt depozitate deșeuri. Poliția Locală poate sancționa cu amendă atât persoanele fizice cât și persoanele juridice conform HCL nr. 7 din 2010 și HCL nr. 290 din 2013.

De asemenea, o altă măsură luată de municipalitate în sensul îmbunătățirii esteticii orașului o reprezintă dublarea impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite, conform HCL nr. 152 din 2017.

Această inițiativă are drept scop să-i stimuleze pe proprietari să remedieze problemele de estetică și siguranță ale clădirilor și terenurilor pe care le posedă în Municipiul Piatra Neamț. Consider că eforturile municipalității pentru îmbunătățirea imaginii orașului trebuie susținute și de către deținătorii de imobile, iar îngrijirea proprietăților reprezintă minimul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl facă“, a declarat primarul Dragoș Chitic.