Comunicat de presă Plan de măsuri pentru salubrizarea municipiului Piatra Neamț

16/03/2017

 

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic a convocat, miercuri, 15 martie, în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili planul de măsuri privind salubrizarea municipiului Piatra Neamț, a cursurilor de apă și a căilor de comunicații.

În cadrul ședinței s-au hotărât următoarele: Societatea Salubritas va monta panouri în zonele în care se aruncă frecvent deșeuri, pe care vor fi menționate sancțiunile de care sunt pasibili cei care încalcă legea. Societatea Salubritas, în parteneriat cu societatea civilă, vor ecologiza zonele în care se aruncă frecvent deșeuri. Poliția Locală va monitoriza intens aceste zone.

În perioada imediat următoare se vor ecologiza și degaja cursurile de apă, permanente si nepermanente, de obstacole (material lemnos) pentru a preveni inundațiile. Această acțiune va fi efectuată de SC Publiserv. Tot societatea Publiserv va curăța șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale.

Tot în cadrul ședinței a fost aprobată completarea stocului de materiale și mijloace pentru intervenția în situațiile de urgență generate de fenomene hidrologice periculoase.

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Dragoș Chitic a supus aprobării un plan de măsuri pentru reducerea numărului de incendii generate de arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale. Pentru acest punct se vor transmite comunicări către cetățeni și asociațiile agricole de pe raza municipiului Piatra Neamț.

Poliția Locală împreună cu Garda de Mediu vor întreprinde controale pentru a monitoriza modul în care sunt respectate prevederile cuprinse în Normele generale de apărare și Dispozițiile generale de apărare împotriva incendiilor.

Serviciul Comunicare