Comunicat de presă de la Poliția Locală Piatra Neamț Continuă identificarea și îndrumarea persoanelor fără adăpost către Centrul Social „Speranța“

10/01/2017

 

Urmare a temperaturilor extrem de scăzute din ultima perioadă, Poliția Locală Piatra Neamț a organizat și executat o acțiune cu caracter permanent începând cu 6.01.2017, zilnic între orele 19.00-22.00, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, pentru identificarea persoanelor fără locuință (adăpost) și luarea măsurilor de protejare a vieții și sănătății acestora prin îndrumarea către centrele de asistență socială în vederea evitării riscului de hipotermie și acordării îngrijirilor necesare.

Cu această ocazie au fost identificate până în prezent 25 de persoane fără adăpost, dintre care 14 au fost internate în Centrul Social „Speranța“, o persoană a fost transportată direct la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, din cauza stării hipotermice, iar celelalte persoane au refuzat deplasarea le centru.

La data de 08.01.2017, la ora 21:00, G.F. în vârstă de 31 ani, persoană fără adăpost, a fost depistată pe str. Mihail Kogălniceanu, în zona magazinului Dioda, dar a refuzat internarea la centru social.

La data de 08.01.2017, ora 20:30, în zona gării Piatra Neamț a fost depistată S.V. din comuna Ștefan cel Mare, care era în stare hipotermică, și a fost transportată la UPU Neamț.

Poliția Locală va continua această acțiune și în perioada următoare.