Comunicat de presă, 20.04.2017, ora 17

21/04/2017

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în mai multe zone din Moldova din cauza fenomenelor meteorologice

Codul portocaliu instituit joi pentru cinci județe din Moldova, caracterizat prin rafale puternice de vânt și ninsoare au determinat unele avarii în sistemul de distribuție a energiei electrice.

Echipele Delgaz Grid și ale contractorilor au intervenit și lucrează în continuare pentru înlocuirea stâlpilor rupți, îndepărtarea copacilor căzuți în rețea, precum și pentru schimbarea izolatorilor, conductoarelor și consolelor de susținere.

Trei linii de înaltă tensiune (linii magistrale) din jud. Neamț și Iași au fost indisponibilizate pentru diferite perioade de timp datorită căderii unor arbori și ruperii de conductoare, fiind necesare lucrări de reparații la înălțimi de peste 10 metri de la nivelul solului.

Căile de acces acoperite cu un strat de zăpadă ce măsoară în unele locuri peste 30 de cm și copacii înclinați sub greutatea zăpezii determină perioade mai lungi de timp pentru realizarea lucrărilor de reparații în condiții de siguranță.

Situația alimentării cu energie este dinamică, fiind schimbări permanente în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice, a manevrelor din sistemul de distribuție, precum și a lucrărilor de reparații.

La ora 17:00 este întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parțial pe liniile de medie tensiune după cum urmează, în următoarele județe:

– Botoșani: 1 localitate – 1 consumator;

– Bacău: 16 localități – 12.000 de consumatori;

– Iași: 5 localități – 4.300 de consumatori;

– Neamț: 13 localități – 8.200 de consumatori;

– Suceava: 9 localități – 1.600 de consumatori;

– Vaslui: 14 localități – 7.000 de consumatori.

 

Departament Comunicare Corporatistă

< Articolul anterior
Mașină incendiată, la Roman
Urmatorul articol >
Bătrân surprins de incendiu