Colegiul prefectural, ultima ședință din acest an

20/12/2016

Prefectul județului, Niculina Dobrilă, a condus marți, 20 decembrie a.c., ultima ședință din acest an a Colegiului prefectural. Întâlnirea s-a desfășurat într-un cadru informal, prilejuit de apropierea sărbătorilor de iarnă. „Devenită deja o tradiție, ultima ședință din an a Colegiului prefectural o dedicăm unei treceri în revistă a principalelor realizări ale anului care tocmai se încheie și a enunțării priorităților anului viitor pe care le vom avea în vedere fiecare dintre noi. De aceea aș dori să avem un dialog interactiv, fără o agendă prestabilită. Voi începe eu să prezint pe scurt principalele rezultate obținute de instituția noastră“, a spus, în deschiderea întâlnirii, prefectul Niculina Dobrilă.

Astfel, au fost remarcate câteva din principalele realizări ale Instituției prefectului, precum: obținerea recertificării Sistemului Integrat de Management Calitate – Mediu – Sănătate și Securitate Operațională – în conformitate cu cerințele standardelor ISO, derularea Programului pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), precum și organizarea celor două procese electorale, alegerile locale și generale – pe o legislație nouă, gestionarea bună a situațiilor de urgență produse pe teritoriul județului și alocarea unor sume pentru refacerea infrastructurii afectate, în urma promovării unor proiecte de hotărâre de Guvern – respectiv 11.031 mii lei prin HG 468/6 .07.2016 și alți 688 mii lei prin HG 752/2016.

Au avut intervenții prezentându-și realizările anului 2016 și prioritățile anului viitor șefii a trei instituții publice: Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcția pentru Cultură, Secția Drumuri Naționale.

La finalul întâlnirii prefectul a mulțumit tuturor colaboratorilor pentru implicare și sprijin și a adus, de asemenea, mulțumiri reprezentanților mass-media. „Vă mulțumesc pentru sprijin și colaborare mai ales în acest an când, pe lângă activitățile curente, s-au desfășurat și două procese electorale! Totodată, vă felicit pentru activitatea desfășurată și pentru rezultatele obținute. Trebuie în continuare să depunem eforturi pentru a spori încrederea oamenilor în instituțiile publice. Și pentru că suntem la final de an, tuturor vă doresc sărbători fericite și un an nou cu împliniri, sănătate și putere de muncă“, a spus la final prefectul Niculina Dobrilă.

La întâlnire au fost prezenți, alături de membrii Colegiului prefectural, subprefectul județului –Iulian Jugan, membrii Comisiei de Incluziune Socială, membrii Comisiei de Dialog Social, precum și reprezentanți ai vârstnicilor.

Daniela SAVU