CMI Urban își ia cort

29/10/2015

Piata arsa*Achiziționarea unui cort pentru comercianții din Piața Centrală din Piatra Neamț „se produce“ zilele acestea, deși, conform principiului „vara îți faci sanie, iar iarna căruță“, achiziția ar fi trebuit să aibă loc cu mult înainte de venirea frigului * CMI Urban așteaptă oferte și promite că piețarii se vor putea muta în cort până pe 15 noiembrie

La jumătatea lunii noiembrie piețarii din Piatra Neamț vor avea motiv de bucurie. Conducerea CMI Urban, societate care administrează ceea ce a mai rămas din piața arsă are de gând să cumpere un cort de aproximativ 400 de metri pătrați care să servească drept piață în această iarnă. Potrivit directorului CMI Urban, Ioan Fiterău, la proxima întâlnire a Consiliului de Administrație al societății pe care o conduce se va cere aprobarea achiziționării unui cort în care comercianții din Piața centrală să-și poată desfășura activitatea pe timp de iarnă. Deși costurile nu sunt foarte scăzute, tot Ioan Fiterău spune că acestea vor fi amortizate în maxim două sezoane având în vedere faptul că ridicarea unei noi piețe nu se întrevede în următoarea perioadă de timp.

„Avem în vedere, până la sfârșitul acestei luni, maxim în prima săptămână din luna noiembrie, achiziționarea unui cort cu o suprafață de 300-400 metri pătrați, care să satisfacă cât de cât necesitățile comercianților din Piața Centrală, întrucât nu avem semnale că noua piață se va construi prea curând. Costul unui astfel de cort este între 60 de mii și 90 de mii de lei, dar acesta se va amortiza în maxim doi ani pentru că acolo avem de gând să organizăm și alte evenimente, gen târguri tradiționale. Dacă l-am închiria, aceleași costuri le-am avea pentru două sezoane. Așa că este mai rentabil să-l cumpărăm. Achiziția se va face prin licitație publică, cu aprobarea Consiliului de Administrație al CMI Urban, iar cortul va fi montat până pe 15 noiembrie având în vedere condițiile atmosferice și temperaturile care se anunță pentru această perioadă“, a declarat Ioan Fiterău, director CMI Urban Piatra Neamț.

În cursul sezonului rece 2014-2015, comercianții din Piața Centrală și-au desfășurat activitatea într-un cort închiriat, încălzit cu aeroterme, care a fost montat după jumătatea lunii noiembrie.

Irina ȘTEFĂNESCU