Cine va scoate fierul din hala arsă?  

21/08/2014

piata demolareProcedurile greoaie şi şi zecile de autorizaţii necesare întârzie demolarea halei arse din Piaţa Centrală. Publiservul a finalizat caietul de sarcini pentru a scoate la licitaţie fierul din fosta hală, dar până acum nu s-au arătat prea multe firme doritoare, mai ales că acestea au la rândul lor nevoie de autorizaţii şi documente prin care să demonstreze că pot tăia şi transporta toată cantitatea de fier de la hala centrală a Pieţei Mari din Piatra Neamţ.

„Noi am pregătit caietul de sarcini, aşteptăm să încheim contractul cu CMI Urban pentru că trebuie respectată procedura. Acum studiem proiectul de demolare, şi bineînţeles aşteptăm avizele E.ON, pentru că nu putem demola până nu avem avizul lor. Au venit câteva firme pentru licitaţie dar şi acestea trebuie, la rândul lor, să prezinte documente şi autorizaţii prin care pot demonstra că pot tăia fierul”, a explicat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamţ.

La rândul lor, cei de la CMI Urban spun că înainte de a încheia contract cu Publiservul, pentru a se putea demola piaţa, trebuie respectate o serie de proceduri care presupun foarte multe documente.

În orice condiţii, imediat după ce toată documentaţia va fi gata, atât reprezentanţii Publiserv, cât şi cei ai CMI Urban, spun că procesul în sine nu va dura foarte mult timp.

 

Irina ŞTEFĂNESCU