Cinci candidați picați la examenul de ocupare a posturilor de directori de școală

17/07/2017

Cinci dintre profesorii care au candidat pentru posturile vacante de director și director adjunct în școlile de pe teritoriul județului Neamț nu au reușit, ieri, să treacă de proba scrisă a examenului.

Astfel, nu au reușit să acumuleze un minim de 35 puncte următorii candidați: părintele Dan Ovidiu Cojan de la Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ Piatra Neamț (30 de puncte); Eugen Mihai, Școala Boghicea (32,5); Claudia Moroiu, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret“ Piatra Neamț ( 32,5); Elena Topliceanu, Liceul Tehnologic Dămuc ( 28,5) și Dan Vîntu, Școala Oniceni (32,5).

Candidații au avut de rezolvat un test-grilă cu 40 de întrebări într-un timp de 90 de minute. Pentru a obține minimum de puncte (35), ei au trebuit să răspundă corect la 28 de întrebări.

Toți candidații au fost prezenți la proba scrisă și nu au avut loc eliminări.

În intervalul 19-31 iulie va avea loc organizarea și desfășurarea probelor de evaluare a curriculum-ului vitae și a probei de interviu și soluționarea contestațiilor înregistrate. Cel târziu pe 2 august se vor afișa rezultatele finale ale concursului, iar pe 4 se va proceda la validarea acestora. Ulterior, în intervalul 21-23 august vor fie emise deciziile de numire în funcție începând cu 1 septembrie 2017 – prin concurs sau prin detașare în interesul învățământului.

Geanina NICORESCU