Centrul oraşului, „luat cu asalt” în Săptămâna Tineretului

29/05/2013

bicicleta1509

În cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, până la data de 2 iunie în tot județul Neamț vor avea loc activități de educație care să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa activ la viața comunității din care fac parte și de a dovedi că sunt creativi, responsabili, implicați și că știu să învețe distrându-se. La reuşita evenimentelor derulate cu aportul  Prefecturii Neamţ, al Inspectoratului Şcolar Judeţean, al Gărzii de Mediu şi al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, s-a alăturat şi asociaţia Sens Civic.

Printre activitățile care se vor desfășura în această săptămână organizatorii enumără: turul oraşului pe bicicletă, lectură în public, activitate de ecologizare, vizită educațională la muzeu, eveniment intercultural organizat cu sprijinul voluntarilor CREED din Turcia, târgul instituţiilor publice şi al ONG-urilor, precum şi un concert de închidere a activităților.

“Invit cât mai mulţi tineri joi, între orele 10-12 pe platoul din faţa Primăriei Piatra Neamţ să participe la un târg al instituţiilor organizat în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Neamţ unde şi-au anunţat participarea Inspectoratul Judeţean de Poliţie, SMURD, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Şcolar, AJOFM care îşi vor prezenta activitatea, precum şi ONG-uri de pe raza judeţului”, a precizat Adrian Vaşnic, preşedinte CREED Romania.

Fiecare activitate este construită conform principiilor educației nonformale și voluntariatului, este creată de către tineri, pentru tineri, și se desfășoară în contextul Săptămânii Europene a Tineretului.

”Activităţile din cadrul Săptămânii Europene a Tineretului au debutat luni, cu un marş pe bicicletele puse la dispoziţie de Asociaţia Sens Civic, eveniment la care au participat voluntari din ambele organizaţii ce au oferit prin propriul exemplu o alternativă la deplasarea cotidiană şi a modului de a petrece timpul liber. Odată ajunşi în parcul central al municipiului Piatra Neamţ, tinerii au făcut o pauză inedită printr-un moment de lectură in public” a declarat Ionuţ Fuioagă, reprezentant al Asociaţiei Sens Civic.

 

G. NICORESCU