Ceaţă, alcool, viteză – ingredientele accidentelor din week-end

08/12/2014

accident*Accident de muncă la Roznov cu un buldoexcavatorist

Duminică dimineaţă, la ora 3, în Săvineşti a avut loc un accident produs din cauză că şoferul mult prea tânăr pentru a avea experienţa necesară a consumat alcool şi a condus imprudent. Trei persoane au ajuns la spital după ce maşina în care era tânărul din Săvineşti s-a izbit de un alt autoturism de pe contrasens. „Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 18 ani, din Săvinești conducea un autoturism pe DN 15, din direcția Piatra Neamț-Roznov, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de mers de către un tânăr de 22 de ani, din Dumbrava Roșie”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto de 22 de ani și a pasagerelor aflate în autoturismul condus de acesta, două tinere de 21 și 17 ani. „Totodată conducătorul auto care a provocat accidentul a părăsit locul faptei, fiind depistat ulterior de polițiști, care au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a mai precizat ofiţerul de presă. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  vătămare corporala din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.

Sâmbătă, de Moş Neculai, tot la Săvineşti, dar dimineaţă, în jurul orei 11, polițiștii au intervenit în soluționarea unui accident de circulație produs pe DN 15 şi în urma căruia a rezultat rănirea a două persoane. Din ancheta poliţiştilor sosiţi la faţa locului reiese că în timp ce un bărbat de 58 ani din Piatra Neamț conducea un autoturism și a ieșit din curtea unui supermarket, la efectuarea virajului la stânga nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus din sensul de mers Bacău-Piatra Neamț, cu care a intrat în coliziune. „În urma impactului a rezultat avarierea autoturismelor și rănirea pasagerelor aflate în autoturisme, o femeie de 25 de ani, din Bodești și o femeie de 53 de ani, din Piatra Neamț. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative”, a mai spus subinspectorul Elena Bulgărea.

Tot sâmbătă, dar la ora 9, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN15, în oraşul Roznov, a avut loc un accident de circulație, în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane. Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de 51 ani, din Mărgineni, conducea un buldoexcavator pe DN15 din direcția Bacău-Piatra Neamț, pe sensul opus de mers, a surprins si accidentat un tânăr de 22 ani din Piatra Neamț, aflat pe partea carosabilă. „Întrucât conducătorul auto și pietonul desfășurau lucrări de alimentare cu apa și canalizare în zona drumului public, fiind angajații unor societăți, a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț. Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a mai spus ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Ancheta asupra cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului de muncă este efectuată de o comisie a angajatorului, urmând ca rezoluţia să fie înaintată ulterior ITM Neamţ.

 

Cristina Iordache.

 

 

< Articolul anterior
Cronica neagra